Абазовићева Ура оптужује Миловића да безбједносни сектор враћа на старо

Танјуг
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Грађански покрет Ура, бившег премијера Дритана Абазовића, оптужио је данас министра правде Андреја Миловића (ПЕС) да безбедносни сектор Црне Горе жели да врати на старо и из њега, како наводи, искључи све који су допринијели историјским резултатима у борби против организованог криминала у претходних годину.

Миловић је у интервјуу подгоричкој Побједи рекао да Агенција за националну безбједност (АНБ) није штитила националне интересе државе, већ је служила као испостава служби безбједности ван НАТО система.

Он је Абазовића оптужио да је преко генералног инспектора АНБ-а Артана Куртија у ту службу „са улице“ довео десетине људи без провера и професионалне обраде.

Из ГП УРА су рекли да интервју Миловића потврђује оно на шта су упозоравали.

"Да има задатак, испоручен од спонзора које заступа, да из безбједносног сектора искључи све који су допринијели историјским резултатима у борби против организованог криминала у претходних годину, а што су потврдили и Европска комисија и Стејт дипартмент“, навели су из Уре.

Како су навели, Миловићев задатак је да безбједносни сектор врати на старо, да главну улогу преузму кадрови Демократске партије социјалиста, „ради наставка криминалних активности које су их пратиле у претходном периоду“.

"Зато и не чуде његови јавни сусрети са лицима која на најбољи начин одсликавају тродеценијска непочинства у Црној Гори“, наводи се у саопштењу ГП Ура, пренела је агенција Мина

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана