Абазовић: Закон о слободи вјероисповијести биће промијењен

Срна
Абазовић: Закон о слободи вјероисповијести биће промијењен

ПОДГОРИЦА - Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић рекао је да Закон о слободи вјероисповијести у Црној Гори неће бити повучен, већ промијењен јер је то процедурално најкраћи пут.

Абазовић је рекао да су се људи који треба да се договоре у вези са овим законом већ све договорили.

"То ће бити ријешено за пет минута. Закон неће бити повучен, јер то није практично, и то је једини разлог", рекао је Абазовић за "Нову.рс".

Он је нагласио да ће бити избачени сви спорни чланови, што је у интересу свих, па и Цркве.

"Постоје четири спорна члана која се тичу имовине, а све остало је о неким регистрацијама и стварима које су небитне. Кад избацимо те проблематичне чланове који су у вези са имовином добијамо прихватљив закон и рјешење које свима одговара. Уколико и послије буде оних којима се то не свиђа, за годину или годину и по могу да донесу нови закон", рекао је Абазовић.

Он је навео да би се, ако би се ишло у нови закон, изгубила година.

"То би значило да морају да се окупе све вјерске заједнице, да сједну заједно и договоре се, да се формирају експертски тимови и да пишу нови документ. То би потрајало више од годину. Овако ћемо овај постојећи закон промијенити, па ако буде незадовољних, онда нека пиши нови", поручио је Абазовић.

Он је рекао да није потребна јавна расправа.

"Не треба нам јавна полемика. Покушавамо да се договоримо са члановима Демократског фронта и са осталим странкама у коалицији које су окупљене око Здравка Кривокапића. Оптимиста сам и мислим да ћемо врло брзо наћи решење и договорити се. То је оно што грађани очекују од нас", рекао је Абазовић.

Он каже да је о Закону о слободи вјероисповијести постигнут договор са Српском паровославном црквом /СПЦ/, што је и најважније.

"У потпуности подржавам Кривокапића и међу нама нема конфликата, што је најбитније. Цијела прича са законом је готова - ријешена", тврди Абазовић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана