Абазовић: Волио бих да мандатар буде Ћаловић-Марковић

ГС
Вања Ћаловић Марковић
Foto: Архива | Вања Ћаловић Марковић

ПОДГОРИЦА- Премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић, саопштио је данас да би цивилну активисткињу Вању Ћаловић Марковић волио да види као мандатара за састав нове владе.

"Многе људе с јавне сцене јако цијеним и поштујем. Реално, ту бих волио да видим Вању Ћаловић Марковић. То је моја лична преференција. Такав профил особе треба. Можда људи из моје странке размишљају другачије...", рекао је Абазовић на конференцији за новинаре након сједнице владе у техничком мандату.

Он је навео да нема ништа против тога да дође на састанак лидера партија који је најавио један од челника Демократског фронта Андрија Мандић, али да још није добио званични позив.

"Али сам спреман да одем. Разговарам с већином њих, и неформално, и телефоном, некад се и срећемо. Морамо да видимо шта је излазак из кризе. Али не можемо да изађемо из кризе ако неко има договор с ДПС-ом. Можемо да се састајемо до бесконачности ако неко има неке преузете обавезе. Циљ рушења владе је да се створи већина од најмање 49 посланика. Та већина треба да послужи само за једну ствар - да се изабере ВДТ, да се смијени гђа Маја Јовановић, и да особа која дође на њено место смијени главног специјалног тужиоца Владимира Нововића", рекао је Абазовић.

Он каже да је то поента рушења владе. "Био би ред да већина која је срушила владу изабере нову, изабере ВДТ-а, смијени г. Нововића, и да врате систем на старо и сачувају Мила Ђукановића, Дамира Шеховића, Рашка Коњевића... Овдје није ријеч о већинама и мањинама, овде је суштина приче да се сруши борба против организованог криминала", истакао је Абазовић.

Премијер је казао да је спреман да се повуче из кандидатуре за мандатара, ако се, како је навео, нађе мандатар који ће на исти начин да одговори борби против организованог криминала и корупције.

"Друга ствар која је важна је да морамо да видимо комплетну структуру владе. Они су срушли владу, али не знају како да реализују план. Никоме се, пред националним интересима Црне Горе нећу повући ниједан једини милиметар, нека дођу, нека покажу структуру владе, нек се не играју игре треба жена, мушкарац и слично, нека кажу име и презиме", казао је Абазовић.

Ако је, истиче, та особа спремна да уради боље, веће и храбрије ствари - никакав проблем.

"Ми то и мањински можемо да подржимо. Спремни смо на сваку могућу варијанту ако неко покаже план где ће борба против организованог криминала да буде смисленија, заштита националних интереса већа и стабилизација укупних прилика, укључујући економске, значајнија него у овом моменту", навео је Абазовић, пренијеле су подгоричке Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана