Абазовић: Волио бих да Ђоковић постане почасни грађанин Црне Горе

ГС
Абазовић: Волио бих да Ђоковић постане почасни грађанин Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Новак Ђоковић могао би добити посебну част у Црној Гори, као недавно Дивац који је постао почасни грађанин Црне Горе.

Ту информацију потврдио је премијер Црне Горе Дритан Абазовић у разговору за Нова.рс.

- Мени је драго да сам то лично урадио. Владе Дивац је легенда, ти људи, стицајем околности, у постспортској каријери одређени дио живота проведу у Црној Гори. То је и подстицај за људе који их срећу у Црној Гори. Супер ствар, лично мислим да ћемо слично урадити са Ђоковићем - каже Абазовић.

Новак већ годинама дио љета проводи у Црној Гори, у паузи између битних турнира.

- Велики је фан Црне Горе, често борави тамо, имали шта љепше него да нас окупљају људи око којих имамо неподијељена мишљења. Око којих је лако анимирати друге да слиједе њихов примјер, чак и ако је он недостижан. Генерално, мислим да нам спорт много помажемо да неке недаће које имамо, политичке или економске, превазиђемо на много лакши начин. Моја пуна подршка људима који су глобални бренд. Они нису само бренд Србије, нити Црне Горе, они су глобални бренд. Мислим да имају подједнако поштовање на Филипинима, у САД, Африци и наравно у земљама из које потичу - казао је Абазовић.

Премијер Црне Горе додатно је појаснио колико поштује најбољег тенисера свијета и његову породицу.

- Био је скоро у Црној Гори, био је на жичари, промовисао је то на лијеп начин. У контакту смо, срели смо се и на полуфиналу Лиге шампиона. Истина, он је навијао за Милан, а ја за Интер, тада сам ја имао сам више среће. Добро, не може ни Новак увијек да побиједи у свему. Генерално, лично бих волио, ако је то и његова жеља (да постане почасни грађанин, прим.аут). Наравно, овдје нема никакве пресије, то је ствар воље, он је и без тога подједнако добродошао. И не само он, већ било ко ко заиста заслужује и може да буде промотер, између осталог, наше земље Црне Горе - додао је Абазовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана