Абазовић: Влада Црне Горе за мање од сто дана успјела да поквари односе са три партнерске државе

Танјуг
Абазовић: Влада Црне Горе за мање од сто дана успјела да поквари односе са три партнерске државе

ПОДГОРИЦА - - Лидер Грађанског покрета УРА и бивши црногорски премијер Дритан Абазовић тврди да је 44. Влада за мање од сто дана од када је изабрана успјела да поквари односе са три партнерске државе у НАТО – Хрватском, Турском и Њемачком.

. "Због неизручивања турског држављанина Бинали Чамгоза, дошли смо у ситуацију да покваримо изузетну сарадњу са Републиком Турском. Та се сарадња протеклих година одвијала на обострано задовољство. Велики број криминалаца из Црне Горе често је боравио у Турској, и обрнуто, криминалци из Турске су бЈежали у Црну Гору, али је сарадњом тужилаштава дошло до размјене информација, хапшења и испоручивања тих људи.

Министар правде Андреј Миловић је то прекинуо", рекао је Абазовић. Коментаришући жесток дуел министра Миловића и потпредсједника ГП УРА и посланика Филипа Аџића на Уставном одбору, он је казао да је потпуно јасно да садашња власт штити мафију, наглашавајући да је Миловић спрИЈечио изручење Чамгоза, преноси портал подгоричког Дана.

Подсјећају да је врховни државни тужилац (ВДТ) Милорад Марковић казао је синоћ да је Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало предмет поводом навода о корупцији изнетих на седници Уставног одбора. Он је у емисији "Начисто" на ТВ Вијести рекао да је СДТ формирало предмет "поводом свих навода могуће корупције више особа".

"Очекујем да ће позвати Миловића и Аџића и да ће их саслушати и узети изјаву у својству грађанина у односу на све наводе које смо могли чути на Уставном одбору", рекао је Марковић.

Он је позвао Миловића и Аџића да не чекају да их позове СДТ. Бивши премијер тврди и да су добри међудржавни односи са Хрватском покварени избог брода "Јадран".

"Сматрам да је министар одбране Драган Краповић у праву када је брод 'Јадран' у питању и сматрам да тај брод припада Црној Гори, али су односи са Хрватском тренутно лоши", казао је Абазовић.

Он је подсЈетио да је садашња влада приморала и немачког амбасадора у Црној Гори Петера Фелтена да се правда да није утицао на доношење одлуке о руднику у Мојковцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана