Абазовић: Влада ће помоћи Цетиње са 100.000 евра

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Влада Црне Горе у техничком мандату је на посебној седници посвећеној недавном трагичном догађају на Цетињу, када је Вук Бориловић убио 10 особа, а ранио шест, а онда је убијен, одлучено да се Престоници помогне са 100.000 евра.

Абазовић је рекао да то неће бити коначна цифра и додао да је Министарство здравља формирало комисију са психолошку помоћ свим грађанима Цетиња који за том врстом помоћи имају потребу.

Абазовић је на заједничкој конференцији за новинаре са градоначелником Цетиња послије сједнице владе рекао да све и да је хеликоптер Војске ЦГ био ангажован не би допринио да припадници Противтерористичке јединице дођу на Цетиње прије него су дошли, јер би дио времена потрошили на одлазак до војног аеродрома у Голубовцима.

Казао је да су на сједници разматрани прелиминарни резултати Министарства унутрашњих послова о том догађају, али и извјештај Министарства здравља.

Држава, казао је, неће заборавити полицајца који је рањен у покушају да заустави трагедију.

"Надам се да ниједна Влада Црне Горе неће више имати потребу за оваквим сједницама", рекао је Абазовић.

Како преносе подгоричке Вијести, Абазовић није желио да каже пише ли у прелиминарном извјештају МУП-а да ли је иједна жртва страдала након што је полиција изашла на лице мјеста.

Казао је да не жели да стаје у одбрану било кога, осим здраве логике, наводећи примјер из Аустрије када полиција сат времена није могла да обузда нападача са аутоматском пушком.

Градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић, који је такође присуствовао једници, захвалио је на организацији сједнице посвећене трагедији у Престоници, али и свима на помоћи у тешким тренуцима за Цетиње и Црну Гору.

"Престоница Цетиње ради на формирању комисије која ће дефинисиати одговарајуће критеријуме за помоћ породицима насрадалих и повријеђених", рекао је Ђурашковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана