Абазовић: Важно отварање политичког дијалога

Срна
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА- Влада Црне Горе данас је одржала конститутивну сједницу, а премијер Дритан Абазовић најавио је да разговарати са предсједником Скупштине Данијелом Ђуровић о формалном отварању политичког дијалога о важним питањима као што су изборно законодавство и договор о правосудним функцијама.

Абазовић је рекао да је политички дијалог изузетно значајан.

Сједница Владе данас је отворена за јавност, а према Абазовићевим ријечима, то је додатни вид транспарентности.

Абазовић је истакао да морају задужити Министарство финансија да у најкраћем року припреми приједлог измјене и допуне Закона о буџету за 2022. годину.

Правник Борис Марић именован је данас за генералног секретара Владе, а именована је и Комисија за политички систем, унутрашњу и спољну политику, на чијем је челу потпредсједник Владе и министар одбране Рашко Коњевић.

У комисији су још и министри правде, спољних, европских и унутрашњих послова, просвјете, јавне управе, људских и мањинских права, културе и медија, те спорта и младих, као и Зоран Миљанић, Борис Марић и Славица Бајић из Секретаријата за законодавство.

Формиране су и комисије за економску политику и економски систем, кадровска и административна питања, као и за процјену штете од елементарних непогода, те за расподјелу дијела средстава текуће буџетске резерве.

Министар без портфеља Зоран Миљанић задужен је за област борбе против корупције.

Скупштина Црне Горе синоћ је на Цетињу изабрала нову Владу, на чијем је челу Абазовић.

Нова Влада имаће 18 министарстава, четири министра ће бити и потпредсједници, а два без портфеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана