Абазовић: Важно ми је да СНП буде дио владе

Tanjug
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- Лидер Грађанског покрета Уједињена реформска акција и мандатар за састав нове владе Црне Горе Дритан Абазовић поздравио је одлуку Главног одбора Социјалистичке народне партије о учешћу те партије у разговорима о формирању нове црногорске Владе.

"Одлука Главног одбора је заиста историјска јер до сада нисмо имали ситуацију да нека политичка партија из тог спектра сарађује са партијама из другог спектра. Ми смо имали са СНП-ом интензивну комуникацију и што се мене тиче ми од вечерас можемо кренути у преговоре", казао је Абазовић, а преносе "Вијести".

Он је поручио да се одлуке морају доносити брзо, али да ће "сви имати инклузивност и понуду".

"Очекујем да у кратком временском периоду можемо поднети предлог Скупштини да се изабере 43. Влада. Влада мора бити инклузивна и да се окреће око броја 49. Као што СНП има захтеве имају и други, али све мора бити у складу са европском агендом", поручио је Абазовић.

Он је изјавио да не зна зашто свако у Црној Гори од сваког питања прави проблем, и да Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ) треба да се потпише.

Он је потом осудио инвазију Русије на Украјину, поручивши да "треба да имамо у виду да један број руских богатих грађана не подржава рат."

"Придружили смо се санкцијама ЕУ и одређена пловила која долазе у ЦГ не плове сви под једнаким заставама. Видећемо шта су могућности", изјавио је Абазовић.

Потврдио је да је 7.000 људи дошло у Црну Гору, али да су то грађани Украјине који, како наводи, "немају потребе за неком већом подрском државе", јер су, како каже, сами себе збринули.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана