Абазовић: У свим општинама добра сезона, осим у Будви

Срна
Абазовић: У свим општинама добра сезона, осим у Будви

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Дритан Абазовић саопштио је данас на сједници Владе да статистички показатељи говоре да је овогодишња туристичка сезона успјешна и да су приче о катаклизми неутемељене.

Он је рекао да је према овим подацима, које је добио пред почетак сједнице Владе, осим Будве, сезона у свим општинама на нивоу.

Абазовић је навео да је статистика у националним парковима биљежи раст у односу на 2019. годину, те изразио задовољство што сјевер Црне Горе доминантно почиње да буде важна дестинација за туристе.

Он је навео податак да ноћење у једној вили на приморју за пет ноћи за петочлану породицу кошта 78.000 евра и да је она распродата, као и прошле године.

Абазовић је додао да је, према подацима, за шест мјесеци ове године на граничним прелазима у Црној Гори ушло 2,3 милиона страних путника, што је 62 одсто више него 2021. године и остварење од 80 одсто у односу на 2019. годину.

"За период који је најважнији 11. јул до 18. јула ушло је 221.000 путника и то је 27 одсто више него лани и 11 одсто више него 2019. године", саопштио је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана