Абазовић: У Сребреници се догодио геноцид

Танјуг
Абазовић: У Сребреници се догодио геноцид

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да се у Сребреници догодио геноцид и поручио да ономе ко то не разумије "није мјесто на државним функцијама".

- Влада Црне Горе поштује све међународне пресуде. Око ове теме нема дискусије. Ко ово не разумије - није му мјесто на државним функцијама. Окренимо се будућности, чека нас много посла - написао је Абазовић на свом „Твитер“ профилу.

Црногорска опозиција предвођена ДПС-ом Мила Ђукановића затражила је јуче смену министра правде људских и мањинских права Владимира Лепосавића, који је у парламенту рекао да је спреман да призна да се у Сребреници догодио злочин геноцида, ако се то недвосмислено утврди с обзиром на то да је, како је рекао, и Међународни суд у Хагу у међувремену изгубио легитимитет.

Ова изјава министра Лепосавића подигла је прашину у црногорској јавности и региону.

Он је јуче саопштио да неће поднети оставку, рекавши да је да није негирао злочин геноцида у Сребреници, већ да није позван да осуђује нешто у чему није учествовао.

Онима који траже његову оставку поручио је да то не раде због црногорских Бошњака и мслимана, већ због "црногорског криминала". Огласила се Влада Црне Горе соапштењем да поштује одлуке свих међународних институција када су у питању ратни злочини.

Реаговале су и амбасаде САД и амбасадори Велике Британије у Подгорици и Сарајеву, као и амбасадор Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана