Абазовић тврди да је Петар Лазовић у Црној Гори

Танјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Црногорски премијер Дритан Абазовић демантовао је данас писање дијела подгоричких медија да полицијски службеник Петар Лазовић, који је у документу Еуропола означен као члан кавачког криминалног клана, није у Црној Гори.

"Петар Лазовић је у Црној Гори и то је за сада најважније, казао је премијер Дритан Абазовић, одговарајући на питање Вијести.

"Предмет у СДТ-у је у току, предат је тужиоцу на обраду и мислим да ћемо брзо имати резултате када је у питању конкретни случај. Службеници који раде противзаконито биће удаљени из служби и то ће се радити у континуитету", рекао је Абазовић новинарима у Скупштини.

Главни специјални тужилац наложио је поново формирање предмета поводом овог документа Еуропола, а Абазовић, министар полиције Филип Аџић, директор Управе полиције Зоран Брђанин и в.д. директора Агенције за националну безбједност Саво Кентера требало је да буду данас саслушани у Одбору за безбједност и одбрану.

Документ Еуропола надлежнима у Црној Гори је достављен јула прошле године, а тужилац Саша Чађеновић је оцијенио да у њему нема ничег спорног.

Сједница Одбора није одржана због недоласка посланика ДПС-а.

Иначе, Абазовићева влада је крајем априла изабрана у парламенту, уз подршку ДПС-а Мила Ђукановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана