Абазовић: Тешко Црној Гори ако треба да је брани Ненад Чанак

Танјуг
Foto: b92.net

БЕОГРАД - Тешко Црној Гори ако треба да је брани Ненад Чанак, изјавио је данас потпредсједник црногорске владе Дритан Абазовић упитан да коментарише наводе лидера ЛСВ-а Ненада Чанка да је актуелна власт у Црној Гори све у вези са устоличењем митрополита Јоаникија лажирала како би ухапсила Ђукановића.

Абазовић је ово изјавио за Прву телевизију нагласивши да не зна како да одговори на то питање, а да звучи коректно.

Додао је да је Чанак током немира на Цетињу сједио са Ђукановићем у кафићу.

Према досадашњој процјени безбједносне ситуације поводом предстојећег устоличења Његовог преосвештенства епископа будимљанско-никшићког Методија 26. септембра у манастиру Ђурђеви Ступови код Берана, којем би требао да присуствује и Његова светост патријарх српски Порфирије, потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић не мисли да ће бити било каквих проблема.

Абазовић наводи да је на Цетињу "постојало противљење локалне заједнице" устоличењу Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Јоаникија, док у Беранама "нема никаквог противљења".

Он је рекао да је на Цетињу на протестима било обичних људи који су били против устоличења митрополита Јоаникија, али и људи из криминалног миљеа, као и оних који желе да заштите своју нелегално стечену имовину, који су логистички помагали одређене структуре, те да ће истрага показати ко је за шта одговоран.

"Самим тим, не мислим да ће бити било каквих проблема", рекао је Абазовић за београдску ТВ "Прва".

Абазовић је додао да не треба стварати атмосферу као да Црна Гора хоће да индукује непријатељство према некоме.

"Имамо превише политике и политиканства, а држава само треба да омогући Цркви да оствари своја права", рекао је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана