Абазовић сумња да ће влада данас увести санкције Русији

Танјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник одлазеће црногорске владе и мандатар Дритан Абазовић изразио је сумњу да ће данас влада донијети одлуку о санкцијама Русији и поново најавио да ће Црна Гора убрзо добити нову владу која ће бити мањинска, а не техничка.

Абазовић је новинарима рекако да премијер Здравко Кривокапић жели да се формира координационо тијело за спровођење санкција, "али да санкције треба прво да се уведу".

Додао је да влада одлуком о санкцијама треба да обухвати "неке медије у контексту дезинформација", те да тога "до сада није било."

"Прошли су берански избори. Сад је шанса да се донесе одлука али ако желе на тај начин да је донесу, нећу гласати за то. То је даље бламирање државе", поручио је Абазовић.

Говорећи о мањинској влади, Абазовић је, преносе подгоричке Вијести, рекао да је један разговор имао јутрос и да су "јако близу рјешењу и представљању нове владе".

"Добио сам мандат да саставим мањинску владу, не техничку. Ако још неко жели да нам се придружи није касно. Не желим да постављам рокове, не могу да будем надлежан за дјеловање политичких партија у парламенту. Што се мене тиче сутра ујутро може бити сједница. Рекао сам кад сам добио мандат да ћу бити спреман за 14 дана и био сам спреман. Ја сам свој посао завршио и надам се да ће Црна Гора јако брзо добити владу", казао је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана