Абазовић: Спреман ми је сценарио као за Ђинђића

Танјуг
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- Премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић је на контролном саслушању на Одбору за безбједност рекао да му је један страни дипломата рекао да му се спрема исти сценарио као за убијеног српског премијера Зорана Ђинђића.

Тај дипломата му је, каже, рекао да је такав сценарио припремљен како би се произвео утисак да није ликвидиран због борбе против криминала, већ због везе са криминалом.

Мету су му, казао је, нацртали лидер ДПС и предсjедник државе Мило Ђукановић, некадашњи министар одбране Предраг Бошковић и недавно смијењени министар одбране Рашко Коњевић.

Навео је да је борба његове владе са шверцом цигарета беспријекорна и да је ситуација с камионом цигарета који је нестао "била намјештаљка".

Истиче да је сваки детаљ откривен и да је зато од директора Управе царина Милошевића тражио да поднесе оставку.

"Спреман сам да одговарам и да идем у затвор, али то неће ријешпити проблем шверца. Неки су од шверца створили империје. Четири човјека су изгубила живот због шверца цигарета - Горан Жугић, Бели Распоповић, Душко Јовановић и Иво Пуканић", казао је Абазовић и додао да је жртава било много више.

Кад је ријеч о Јелени Мараш, казао је да је био циљ да се иде, не само против Андрије Мандића и Милана Кнежевића, већ и против њега.

"Цијела акција је добро смишљена, али постоји космичка правда и то не функционише. Вас је на изборима стигла рука правде. Тек ће да стигне рука правде људе који перманентно подмећу другима. То је стигло и до Брисела", казао је Абазовић.

Абазовић је открио да је таргетирао још људи који су повезани са шверцом.

Ђукановић је, каже, након избора ишао у Приштину да би причао против њега, а о томе су га обавијестили, каже, "људи за столом".

"Ако ме питате да ли је један човјек из УРА имао контакт са лицем из СОЦТА (Процјена пријетње од тешког и организованог криминала) - јесте, само везано за Темељни уговор. Зашто? Зато што је то лице било истакнути представник, што је његово политичко право, комитског покрета. Уредно ми је то пренио и то нема никакве везе са шверцом цигарета", казао је Абазовић.

Рекао је и да ће се разочарати ако се са извјештаја о 4. и 5. септембру прошле године, када је на Цетињу устоличен митрополит Јоаникије, скине ознака тајности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана