Абазовић: СДТ представио другачији извјештај о пљенидби кокаина

Срна
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Специјално државно тужилаштво данас је члановима скупштинског Одбора за безбједност и одбрану представило нови и другачији извјештај у вези са пљенидбом око 500 килограма кокаина, рекао је потпредсједник Владе Црне Горе и координатор служби безбједности Дритан Абазовић.

Абазовић је, након сједнице Одбора, која је била затворена за јавност, рекао да су велике количине кокаина, које је црногорска полиција заплијенила, плод транснационалног криминала и негирао наводе премијера Здравка Кривокапића о сопственој умијешаности у шверц те дроге.

"Када је ријеч о повезивању мене лично, мислим да је свим члановима Одбора јасно да је то смијешно. Кривокапић није дошао, а имао је прилику да пред члановима Одбора и камерама изнесе наводне чињенице", навео је Абазовић.

Он је додао да је предсједник Одбора Милан Кнежевић поставио неколико врло логичних питања главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу.

"Дилема која се испоставила јесте зашто Специјално државно тужилаштво није узело случај у којем су заплијењене 1,2 тоне кокаина, а јесте случај пљенидбе кокаина у Волију", рекао је Абазовић.

Он је истакао да се мора доћи до организатора и кријумчара, додајући да донедавно полиција није могла доћи ни до кокаина.

"Варају се они који мисле да ће се систем трансформисати преко ноћи, само зато што се промијенио руководилац", поручио је Абазовић.

Кнежевић је рекао да је, након дуже од четири часа, завршена сједница на којој је једногласно усвојен извјештај.

"Дошао сам до закључка да неко мора да заврши у лудници - или ми који смо слушали или они који су нам саопштавали детаље", рекао је Кнежевић.

Он је навео да шпедитер Ђоко Дробњак није једини кривац и требао би да се брани са слободе, као и да је у актуелном случају пљенидбе кокаина много непознаница, додајући да су чланови Одбора сазнали да у том случају нису саслушани предузетници Изет Растодер и Драган Бокан.

Према ријечима Кнежевића, Дробњак је прошао полиграф, као што су га прошли и чланови породице Крстовић.

"Чини ми се да неко породицу Крстовић покушава истурити као главне кривце", додао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана