Абазовић са затвореником о случају убиства уредника Дана

Танјуг
Foto: ГС

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник црногорске владе Дритан Абазовић, није данас желео да открије име затвореника кога је посетио у Спужу, али је рекако да је са њим разговарао о убиству главног уредника подгоричког Дана Душка Јовановића.

Абазовић је у изјави за подгоричке Вијести рекао да је о свему обавестио тужилаштво, суд, Биро за оперативну координацију служби безбједности, Комисију за праћење истрага напада на новинаре и имовину медија и породицу убијеног Јовановића.

"Коме је у интересу да спречи решавање случаја убиства Душка Јовановића мораће да одговори јавности. Индикативно је што су се одређене политичке структуре удружиле и пружају заштиту лицима одговорним за тај случај из криминалних структура", навео је Абазовић.

Абазовић је раније данас признао да је он тај високи функционери који је посетио једног затвореника, након што је, како је рекао, од тог "криминалца добио писмо о једном важном случају".

"Добио сам писмо. Обавестио тужиоца, добио дозволу од Вишег суда и посетио га", рекао је он.

Рекао је и да се ради о веома важном случају, да неће рећи кога је посјетио, а да они који инсистирају на томе опструирају тај случај. Уколико случај буде опструисан, рекао је Абазовић, обелоданиће све чињенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана