Абазовић са министрима у стану из којег је прокопан тунел до депоа Вишег суда

Танјуг
Абазовић са министрима у стану из којег је прокопан тунел до депоа Вишег суда

ПОДГОРИЦА - Предсjедник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић, министар правде Марко Ковач и министар унутрашњих послова Филип Аџи, са руководећим кадром Управе полиције, обишли су данас стан из ког је пробијен тунел до депоа Вишег суда у Подгорици.

Подгоричке Вијести објавиле су раније данас да је предмет против кавачког криминалног клана један од испретураних у депоу Вишег суда, након што је мафија пронашла начин да уђе у просторије те институције.

Један од извора тврди да је тунел копан најдуже мјесец и по. Према тим информацијама, стан у сутурену зграде, наспрам бочне стране објекта суда, власници су издали крајем јула. Акција је највјероватније спроведена у августу, док је на одмору била већина запослених у државној управи, па и у Вишем суду.

Закупци стана, каже један од саговорника листа, користили су лажна документа. Станодавци су саслушани јуче послије подне у подгоричкој полицији. Власница је рекла да не познаје особе које су стан узеле под кирију.

 “Мислим да смо на добром трагу да истрага покаже успjех. Све екипе су ту. Мафија колико год била снажна и имала подршку унутар институција система, неће победити државу”, казао је Абазовић.

Он је рекао да се не може ни замислити колико је нарко картел у Црној Гори инволвиран у систем

 “Мислим да је ова намера обијања депоа осујећена”, рекао је Абазовић, пренео је портал РТЦГ. Абазовић је заједно са министар правде Марком Ковачем, министром унутрашњих послова Филипом Аџићем и руководством Управе полиције боравио у стану из којег је тунел пробијен до депоа Вишег суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана