Абазовић против ограничавања слобода људима који нису повезани са криминалом

ГС
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Црногорски премијер Дритан Абазовић је потврдио је да је одлука о проглашењу амбасадора Србије Владимира Божовића персоном нон грата у Црној Гори и даље на снази, али да, како је казао, „није за варијанте да се ограничавају слободе људима које нису повезани са криминалом“.

Премијер је то рекао коментаришући захтјев шефа дипломатије Ранка Кривокапића да МУП забрани улазак амбасадору Србије Владимиру Божовићу, иначе рођеном Никшићанину, у Црну Гору или да га удаљи из земље ако га затекне на њеној територији.

Абазовић је за подгоричке ТВ Вијести синоћ рекао да очекује да и Србија и Црна Гора у једном тренутку пошаљу нове амбасадоре.

Истакао је и да Кривокапићев ресор "превише учествује у идентитетским темама".

"У Србији се чека избор нове владе. Не браним то што се десило али реално мислим да Министарство спољних послова превише учествује у идентитетским темама. Уколико неко ради прекршај мисли да ми морамо да имамо професионално понашање. Мој апел је да МУП процесуира што треба, али МВП има много више тема којима се треба бавити", рекао је Абазовић.

Поручио је да „у циљу стварања добрих односа са Србијом треда да идемо у ревитализацију односа а не да се понашамо неодговорно“.

Министар Кривокапић је, наиме, јуче упутио Ургенцију МУП-у Црне Горе и поново затражио хитну забрану уласка Владимира Божовића, амбасадора Србије који је одлуком владе те земље проглашен персоном нон грата или његово удаљење уколико је на територији те земље.

У саопштењу Кривокапића се тврди да "персона нон грата Владимир Божовић, континуирано, а сада и у Дану жалости, срамотно вређа грађане Црне Горе и ниподаштава њен међународно-правни субјективитет”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана