Абазовић поштује став ДФ, али треба срушити актуелну владу

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА -Потпредсједник Владе Црне Горе и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић изјавио је данас да поштује став Демократског фронта о формирању нове владе, али да је прије формирање нове потребно оборити актуелну извршну власт.

"Ту смо ако треба да сједнемо да се договрамо. А они су дошли на оно што смо ми говорили. Наш став је и раније био јасан. Добро би било да нађемо рјешење да не губимо вријеме.

Ја за то навијам. Да би бирали нову владу мора неко оборити постојећу, да ли су колеге спремне да иду на то, ја не знам", рекао је Абазовић након седнице Одбора за безбедност и одбрану, пренеле су подгоричке Вијести. Коментаришући седницу Одбора за безбедност и одбрану рекао је да по питању Цетиња нема много новитета.

"Чекамо да тужилаштво одради своје", казао је Абазовић и додао да је ситуација крајње редовна. Абазовић је рекао да остаје при ставу да је сектор безбједности на Цетињу 4. и 5. септембра током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија урадио "сјајан посао". Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић саопштио је на конференцији за новинаре да је истекло вријеме за реконструкцију владу и да тај савез покреће другу иницијативу - за формирање нове владе без премијера Здравка Кривокапића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана