Абазовић осудио напад на српског дјечака и младића на Космету

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић осудио је рањавање дјечака и младића српске националности на Косову и Метохији и апеловао на све стране да без задршке раде на промоцији мира и суживота на Западном Балкану.

"Позивам све наше комшије да се уздрже од било каквог насиља. Рјешење сваког проблема лежи у дијалогу и договору", написао је Абазовић на "Телеграму".

Према његовим ријечима, Црна Гора ће увијек доприносити смиривању тензија, јачању дијалога и развоју интеркултурализма у цијелом региону.

"То је једини начин да градимо модерне и прогресивне државе које ће заслужити своје мјесто у великој европској породици", навео је Абазовић.

Стефан /11/ и Милош /21/ Стојановић рањени су у петак у Готовуши код Штрпца, када је њих из возила у покрету, док су носили бадњак, пуцао локални Албанац, припадник Косовских безбједносних снага.

Група Албанаца је у ноћи са петка на суботу претукла Стефана Томића /18/ док се са братом враћао са поноћне Божићне литургије у Цркви Светог Петра и Павла у селу Клокот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана