Абазовић очекује да случај "тунел" буде ријешен у кратком року

Танјуг
Foto: Влада Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Предсједник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је данас након сједнице Вијећа за националну безбједност да активности Управе полиције, Агенције за националну безбједност и тужилаштва дају добре резултате и да очекује да случај провале у депо Вишег суда у Подгорици буде ријешен у веома кратком року.

Истакао је да Основно државно тужилаштво (ОДТ) Подгорица, УП и АНБ на овом случају раде без подршке међународних партнера.

Казао је да су се обавезали да не говоре о детаљима и доказима који су им презентовани током сједнице.

Није хтио да прецизира одакле су они који су обили депо Вишег суда.

Абазовић је честитао полицији на ефикасној акцији и истакао да имају више података него што је било очекивано у кратком року.

"Из сата у сат се мијења ситуација, у нашу корист", казао је Абазовић, пренијеле су подгоричке Вијести.

Истакао је да не жели да доводи јавност у заблуду нити да било кога оптужује, али да лично он никада не би елиминисао могућност да је до провале дошло да би се прикрили налогодавци убиства главног уредника Дана Душка Јовановића.

"Немамо информацију да је пушка нестала, али желимо да се вјештачење ради изнова. Не само пушке, већ свега у том предмету", рекао је Абазовић.

Додао је и да нико нема законску обавезу, али да би макнуо сумњу на себе, његова сугестија је да сви, почев од предсједника Вишег суда, оду на полиграф.

Уочи сједнице Вијећа за националну безбједност, Абазовић је рекао да Црна Гора након 30 година доживљава велике промјене, и да овакви подухвати мафије не треба да буду велико изненађење.

"Нико не оспорава да се копало у центру града и да то нико није примијетио. Црна Гора након 30 година доживљава велике промјене, и људи против којих се боримо а који су са оне стране закона су толико моћни да ни овакви подухвати не треба да буду велико изненађење", казао је Абазовић.

Сматра да ће "временом људи више схватити колика је снага тих група и колико је заиста држава у проблему јер мора да одговори на то са својим скромним ресурсима", рекао је Абазовић.

Вијеће, поред Абазовића, чине чланови: Филип Аџић, министар унутрашњих послова и координатор Министарства одбране, Марко Ковач, министар правде, Александар Дамјановић, министар финансија и Борис Милић, вршилац дужности директора Агенције за националну безбједност, а данашња сједница је одржана у проширеном саставу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана