Абазовић: Није искључено да је копање тунела почело због доласка ФБИ

ГС
Абазовић: Није искључено да је копање тунела почело због доласка ФБИ

НИКШИЋ - Црногорски премијер Дритан Абазовић казао је да није искључено да је копање тунела од приватног стана до депоа Вишег суда у Подгорици, почело због најаве доласка агената ФБИ у Црну Гору.

Абазовић је новинарима у Никшићу рекао да се почетак копања тунела временски уклапа у период након што је послат захтјев америчком ФБИ да помогне у истрази убиства Душка Јовановића, преноси РТЦГ.

 "Мислим да је то сумња коју не треба тек тако одбацити", рекао је Абазовић.

Он је поновио да би рјешавање убиства Душка Јовановића дало одговор на многа питања која се тичу организованог криминала у Црној Гори у посљедњих 20 година.

Абазовић је навео и да је лично спреман на полиграфско испитивање ако за тим има потребе. Поздравио је напоре истражних органа да открију одговорне за копање тунела. "Управа полиција и Основно државно тужилаштво, од кад сам део овог система, никад нису спроводили ефикаснију истражну радњу ", истакао је Абазовић.

Он је казао да је из депоа Вишег суда украдено више комада пиштоља и пушака, додајући да сматра да мотиви обијања депоа нису да се украде оружје, већ нешто друго.

"Нисам сигуран да је то главни мотив, јер се оружје могло купити на црном тржишту", истакао је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана