Абазовић: Имам замјерке на нову владу Црне Горе, али је подржавам

Танјуг
Абазовић: Имам замјерке на нову владу Црне Горе, али је подржавам

ПОДГОРИЦА - Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић и кандидат за министра одбране Црне Горе рекао је данас да је најважније што прије формирати владу како би се она што прије ухватила у коштац са нагомиланим проблемима у Црној Гори.

- Мање је битно ко ће персонално бити у влади. Ко год буде, свој посао ће радити одговорно, поштено и у корист грађана. Дајем своје обећање да са мном неће бити никакав проблем. Најважније је да процес доведемо до краја, и да грађани добију, по први пут у историји владу која је реформска и која ће урадити многе ствари које она претходна нажалост није - рекао је Абазовић за телевизију Нова С.

Изразио је очекивање да приликом гласања за нову владу неће бити проблема и да ће "све колеге из бивше опозиције гласати за приједлог мандатара".

Апеловао је да се сједница сазове што је раније могуће, а поводом рјешења која је понудио мандатар Здравко Кривокапић, каже да има замјерке, али да ипак подржава његове одлуке.

Сматра да је требало да буде представника мањинских народа унутар владе, али додаје да рачуна на најаву мандатара да ће то задовољити кроз неке друге концепцијске приступе унутар организације.

- Волио бих да буде више жена. Четири ресора су спојена у један, имао сам дилему да ли ће то да повећа ефикасност или да је умањи. Али то су неке личне опсервације, а вријеме ће да покаже да ли су исправне - рекао је.

Абазовић је, поводом критика што ће баш он бити предложен за министра одбране иако није војно лице, истакао да мисли да је његова грађанска позадина предност, а не недостатак.

Наводи да је Црној Гори потребан министар одбране који је цивил, а не војно лице, "јер желимо да афирмишемо пацифистички концепт одбране".

Додаје да је спреман да преузме ту функцију ако мандатар процијени да може да буде од користи, али и да неће правити проблем ако је процјена да министар одбране треба да буде неко други.

- Било би арогантно да причам о својој експертизи, али мислим да мој CV мало ко има, а и моје контакте. Не желимо да тај ресор претворимо у мрачан као што је то било у прошлом периоду. У том контексту, министар одбране би требало да се води тим начелима - закључује Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана