Абазовић и Конотар напустили Скупштину прије гласања о повјерењу Мандићу

Танјуг
Абазовић и Конотар напустили Скупштину прије гласања о повјерењу Мандићу

ПОДГОРИЦА, - Посланици Грађанског покрета УРА, бивши премијер Црне Горе Дритан Абазовић и његов страначки колега Милош Конотар нису гласали о повјерењу предсједнику Скупштине Андрији Мандићу

Они су прије гласања напусти салу парламента, пише данас подгорички портал ЦдМ. О Иницијативи ДПС, СД и албанске партије ДУА за смјену Мандића, црногорски парламент је расправљао и гласао јуче, а након вишечасавне расправе већином гласова та иницијатива је одбачена.

Против смјене Мандића гласала су 44 посланика, док је "за" било 27 посланика. Покрет Европа сад (ПЕС) поднела је захтев да се иницијатива ДПС за смјену Мандића скине са дневног реда јучерашње седнице, али је тај предлог на самој сjедници повучен на инсистирање предсjедника Скупштине.

Посланици опозиције у расправи су изнијели тешке оптужбе и увреде на рачун Мандића поново га називајући "четничким војводом" недостојним за ту функцију јер води антицрногорску политику. Посаници опозиције покушали су да понизе ПЕС, окосницу владајуће коалиције у Црној Гори, тврдњама да је лидер Нове српске демократије заправо главни идеолог политике тог покрета и стварни лидер парламентарне већине.

С друге стране чуло се да је лидер актуелне опозиције у Црној Гори предсједник ГП УРА и бивши премијер Дритан Абазовић.

Иницијатива за смену Мандића поднијета је због истицања тробојке у кабинету Скупштине, а главна замјерка је противљење опозиције да лидер НСД остане на тој функцији након што је био домаћин предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана