Абазовић: Деблокада Уставног суда кључ за формирање владе

Танјуг
Абазовић: Деблокада Уставног суда кључ за формирање владе

БЕОГРАД- Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је данас да је за рјешавање питања формирања нове владе битно да 28. новембра буду изабране судије Уставног суда и нагласио да то зависи од воље ДПС-а.

"У Црној Гори ситуација није толико компликована колико се приказује. Морамо да деблокирамо Уставни суд, а шанса је 28. новембра, када је заказана сједница Скупштине на којој ће се гласати за четири кандидата. Било би добро да изаберемо сво четвора, или бар једног судију, да Уставни суд добије кворум и то је кључ да се одблокирају сви други процеси, укључујући изборне процесе", рекао је Абазовић за Танјуг.

Нагласио је да је "лопта у дворишту ДПС-а", јер од њиховог изјашњавања зависи да ли ће судије бити изабране.

"Ако Мило Ђукановић жели да одблокира европски пут Црне Горе, они ће гласати за судију Уставног суда. Нова стара већина од 41 посланика је функционална у смислу гласања за Уставни суд. Јуче су све колеге потврдила да ће гласати за све кандидате који су на дневном реду", рекао је Абазовић.

Казао је да постоје два рјешења за формирање владе - договор о новој влади или избори.

"Свакако нас очекују предсједнички избори. Не бих да лицитирам тиме, ја сам увијек задовољан и мислим да Црна Гора, упркос глобалној кризи и покушајима старе политичке елите да је спотакне из себичних, личних разлога, ипак проналази начин да се уздигне и корача напријед", рекао је Абазовић.

Закључио је да и од постојеће и од будуће владе очекује да буду посвећене бољем животном стандарду грађана Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана