Абазовић: Да је неко страдао на Цетињу, Црна Гора се не би помирила ни за 30 година

Танјуг
Абазовић: Да је неко страдао на Цетињу, Црна Гора се не би помирила ни за 30 година

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник црногорске Владе Дритан Абазовић истакао је данас на саслушању пред Одбором за безбједност и одбрану да је скуп на Цетињу током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија био високог ризика, али да је сачуван грађански мир и додао да је остао негативан утисак „чим смо имали ситуацију да се један вјерски обред не може извести на миран и достојанствен начин“.

-Не би се Црна Гора помирила ни наредних 30 година да се тамо некоме нешто десило, неважно коме, полицајцу, грађанину, вјерском поглавару. Желим да кажем да команда није изашла из законских оквира. Они који су имали законску могућност да командују су командовали - рекао је Абазовић.

Оцијенио је да су неки медији крајње неодговорно извјештавали о присуству туђе војске на Цетињу, да се ситуацији електрисала посљедњих мјесец дана и да су постојале криминалне структуре којима је можда и одговарало да се нешто догоди, преносе подгоричке „Вијести“.

Абазовић је додао да не дозвољава да неко сада, након што се све завршилио, баци било какву сјенку на нешто што је завршено као позитивно.

-Људи морају да користе своја уставна права, своја законска права, ако нам се не свиђају, дајте да их заједно промијенимо - казао је он.

Поред Абазовића, поводом поступања припадника Управе полиције, безбједносног сектора и одбране на Цетињу, 4. и 5. септембра, пред Одбором за безбједност и одбрану, биће саслушани и министар унутрашњих послова Црне Горе Сергеј Секуловић, министарка одбране Оливера Ињац, директор Управе полиције Зоран Брђанин, директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић и в.д. генералног директора Директората за заштиту и спашавање у Министарству унутрашњих послова Миодраг Бешовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана