Абазовић: Црна гора је далеко од грчког сценарија

Танјуг
Абазовић: Црна гора је далеко од грчког сценарија

ПОДГОРИЦА - Предсједник владе у техничком мандату Дритан Абазовић тврди да Црној Гори не пријети банкрoт, да је далеко од грчког сценарија и да у државном трезору тренутно има 270 милиона евра и никад бољу наплату и реализацију буџета.

Абазовић је рекао да би иницијатива Отворени Балкан помогла у решавању проблема радне снаге, јер би људи из региона лакше и без баријера долазили до сезонског посла у Црној Гори.

"То је ствар економске природе. Исто је као за дипломе и школе, тако функционише и ЕУ", казао је Абазовић.

"Након повећања зарада од око 20 одсто све се одвија редовно и идемо у сусрет рекордној сезони. Једини циљ ове кампање је да, ако дође до промјене власти да узмемо неки огроман кредит од милијаду евра, а за то нам треба нека подлога", рекао је Абазовић.

Ако, каже, будемо имали континуитет грађани ће имати и редовна примања.

"Циљ је да ове године увећамо БДП, биће изазовно", казао је Абазовић и додао да је Црна Гора далеко од грчког сценарија.

Абазовић је гостујући у Јутарњем програму ТВЦГ рекао да је сагласан да ванредни парламентарни избори треба да буду одржани, али да није важно када ће то бити. 

"Ми смо одблокирали Уставни суд, али Уставни суд није одблокирао сам себе", каже премијер.

Његов став и позив изабраном новом предсједнику Црне Горе Јакову Милатовићу је да по ступању на дужност предсједника повуче указ о распуштању Скупштине био везан за правни поредак у Црној Гори.

"Мислим да легитимни предсједник, уз консултације са свим параламентарним опцијама треба да одреди датум избора. Остајем при ставу да је то најлегитмније и једино природно рјешење. Ако се то не деси никакав проблем није. Онда, Милатовићу нико од правника који се јављају, не могу да оспоре да распусти паралмент кад год то буде хтио", навео је Абазовић.

На питање да ли ће његова ГП УРА на ванредне изборе изаћи самостално или у коалицији, Абазовић није одговорио директно, али је поручио да има афирмативан став према идеји да са Демократама граде европски и центристички блок.

"Ми очекујемо да се настави наша политика која је побиједила и преплавила Црну Гору. То је политика за грађанску, европску и еколошку државу", казао је Абазовић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана