Абазовић: Црна Гора добија ризорт Бигова беј, инвестиција вриједна 400 милиона евра

Танјуг
Абазовић: Црна Гора добија ризорт Бигова беј, инвестиција вриједна 400 милиона евра

ПОДГОРИЦА- Црна Гора и Котор добијају ризорт Бигова беј, који ће умногоме употпунити понуду у досад туристички слабо откривеном, а изузетно лијепом крају црногорског приморја, најавио је данас предсједник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић.

Тим поводом у Влади Црне Горе је одржан састанак представника владе и инвеститора који ће градити луксузни туристички комплекс на црногорском приморју.

Абазовић је у разговору са инвеститором изразио задовољство овом инвестицијом вриједном 400 милиона евра и истакао подршку Владе Црне Горе и спремност институција да заједнички раде на наставку овог пројекта.

"Представник инвеститора Ал Најаб упознао је премијера са инвестицијом вриједном 400 милиона евра, истичући да се ради о пројекту на који ће Црна Гора бити изузетно поносна и који се у потпуности уклапа у окружење, испуњава критеријуме заштите животне средине и не нарушава окружење и културно насљеђе", саопштено је из Владе Црне Горе.

Инвеститор је најавио да ће наредна година бити посвећена развоју цјелокупне инфраструктуре која је, како је оцијенио, “основ развоја цјелокупног пројекта и да се паралелно воде разговори са најпрестижнијим оператерима за хотеле и ресторане који ће бити дио пројекта”.

Састанку су, како се наводи, осим Абазовића, присуствовали и министарка екологије, просторног планирања и урбанизма Ана Новаковић Ђуровић, саветница премијера за инвестиције Марија Крговић, као и Валид Ал Најаб, представник власника пројекта, Бојана Јечменица, пројект менаџер BBI Development и Бранка Лазаревић, извршна директорка компаније Бигова Беј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана