Абазовић: Цијене на црногорском приморју као на Азурној обали

Танјуг
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Дритан Абазовић рекао је да је предсезона у Црној Гори била јако добра, да је главна сезона у малом закашњењу, али и да су цијене као на Азурној обали.

Он је додао да су финансијски параметри задовољавајући, пренијеле су подгоричке “Вијести”.

“Ако неко мисли да може да се понови сезона од прошле године када је био шпиц невјероватан, јер смо ми били једина отворена земља 45 дана, то ће тешко моћи да се реализује. Морамо да се прилагодимо новим трендовима. Цијене на приморју су као на Азурној обали, то Црна Гора до сада никада видјела није”, рекао је Абазовић.

Како је додао, радује га што доста туриста бира мир, природу без гужви и путовања према плажама, крајеве где је чист ваздух и гдје температуре нису високе као на приморју.

Абазовић се нада да ће већи талас туриста стићи у другој половини мјесеца.

“Морамо да знамо да је цијена вода на приморју и до четири евра, а пре годину и по је била 1,5 евро. Неке сојенице (кућице на Ади Бојани) су се издавале по 50 евра, а сада по 250 евра. Само треба да будемо реални и поштени”, нагласио је Абазовић.

Према званичним подацима Туристичке организације Будве, од Јаза до Буљарице одмара се 29.707 туриста, што је за петину мање него прошле године у истом периоду, преносе ''Вијести''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана