Абазовић чека одговор СНП до краја седемице

Танјуг
Foto: аа

ПОДГОРИЦА - Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић изјавио је данас да до краја седмице очекује да ће се Социјалистичка народна партија (СНП) изјаснити о евентуалном учешћу у мањинској влади до краја седмице.

“Што се тиче мањинске владе, и даље чекамо став СНП-а о томе. Они имају своје органе, изнеће тај став, и какав год он био - поштоваћемо га. Волео бих да буду део европске владе и вагона који треба да води ка помирењу”, рекао је Абазовић.

Он је најавио да ће данас бити одржане консултације на нивоу шефова посланичких клубова о предлогу за новог шефа парламента.

Абазовић је новинарима након предавања на Економском факултету, рекао да рокови за формирање нове владе истичу, али да он остаје при ставу да није проблем да се иде на изборе ако не буде рJешења.

“Мислимо да треба да се дође до решења. Мислимо да ни украјинску кризу није требало да дочекамо у политичкој нестабилности. Што људи имају другачије пројекције и ставове - то је питање за њих. Што се нас тиче, све би требало радити доста брже, ефикасније и конкретније”, рекао је Абазовић, пренијеле су подгоричке Вијести.

Коментаришући најављене блокаде саобраћајница које ће почети вечерас у организации Демократског фронта, Абазовић је казао да ови, као ни бројни претходни протести, нису пријављени, али да је само важно да протекну без инцидената.

“Све је демократски исказ, само без инцидената. За сада све протиче мирно. Не бих уносио никакву додатну панику. Видели смо синоћ како је прошао протест Демократске Црне Горе, видећемо вечерас како ће проћи блокаде ДФ-а. Надам се да ћемо сви бити на висини задатка и да ће они одрадити све мирно. Што се тиче полиције, она ће се, као и до сада, врло професионално односити и неће ниједним поступком доливати уље на ватру, нити сматрам да би то било паметно у овом тренутку”, рекао је Абазовић.

Коментаришући руске активности у Украјини, Абазовић је казао да се Црна Гора јасно изјаснила о томе преко министра спољних послова (Ђорђа Радуловића) и њега, као потпредсједника владе.

На питање како тумачи то што се одлазећи премијер Здравко Кривокапић не оглашава о дешавањима у Украјини, Абазовић је рекао да је то питање за Кривокапића.

"“Државна политика не води се ћутањем, него јасним ставовима, који се вероватно не могу свима допасти...", рекао је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана