Абазовић: Близу смо именовања амбасадора у Београду

Танјуг
Абазовић: Близу смо именовања амбасадора у Београду

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изразио је данас наду да ће његова предстојећа посjета Београду послужити "ресетовању" односа Србије и Црне Горе и најавио спремност Подгорица да именује амбасадора у Србији.

"Ми смо јако близу да риjешимо наш дио посла, да именујемо новог амбасадора. Очекујемо да и они то ураде исто", казао је Абазовић.

Он је рекао да током посјете Београду 27. јуна није у плану састанак са патријахом Српске православне цкрве Порфиријем.

"За сад нисам планирао, али ако буде потребе и ако се укаже тај захтјев није ми проблем, мени је увијек част. Два пута смо се срели. Ја имам високо мишљење о патријаху. Не бих имао ништа против", казао је Абазовић, одговарајући на питања новинара након састанка са привредницима у Привредној комори, преноси РТЦГ.

Према његовим ријечима, једна од тема у Београду биће и криза хране.

"Надам се да ће ова посјета послужити ресетовању односа Црне Горе и Србије. Вјерујем да ћемо се вратити са добрим вијестима", навео је Абазовић.

Говорећи о изручењу Светозара Маровића Црној Гори, Абазовић истиче да је то најважније питање за ту земљу, али и најтеже ријешиво.

"Не бих могао специјално да коментаришем. Мислим да је ту ситуација јасна. Постоји одређени дио воље да се то ријешава. Зашто се не ријешава, видјећемо, отворићемо и то питање", поручио је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана