Абазовић: Авион спреман да оде по црногорске грађане у Израел

СРНА
Абазовић: Авион спреман да оде по црногорске грађане у Израел

ПОДГОРИЦА- Авион националне компаније "To Montenegro" спреман је да оде по црногорске грађане у Израел, саопштио је данас премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић.

Он је на платформи "Икс" написао да су Влада Црне Горе и Министарство спољних послова у контакту са црногорским грађанима, те са почасним конзулом Црне Горе Нимродом Ринотом припремају списак потенцијалних путника који су остали у Израелу.

"Јутрос смо са нашом националном компанијом `То Монтенегро` договорили заједничке активности за евакуацију наших држављана усљед нарушавања безбједносне ситуације у Израелу. Задужио сам све надлежне институције да приоритетно дјелују с циљем евакуације наших грађана и заштити њихове личне сигурности", навео је Абазовић.

Абазовић је поручио да Црна Гора остаје посвећена миру и позива на прекид терористичких напада и сваког другог облика насиља, а црногорским држављанима у Израелу да могу да рачунају на подршку своје земље у сваком дијелу свијета.

Према посљедњим извјештајима, у ракетним нападима погинуло је најмање 500 Израелаца, а скоро 2.000 је рањено.

Палестинско Министарство здравља саопштило је раније током дана да је више од 300 људи убијено, а око 1.900 задобило ране након недавних израелских војних напада у Појасу Газе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана