Абазовић: Аудио снимак класична монтажа

Танјуг
Абазовић: Аудио снимак класична монтажа

ПОДГОРИЦА- Лидер ГП УРА и мандатар за састав нове црногорске Владе Дритан Абазовић дао је данас полицији у Улцињу изјаву у својству грађанина, а поводом аудио снимка о наводној куповини гласова.

Абазовић је за снимак казао да је „класична монтажа“.

Он је за ТВЦГ саопштио да је објављивање снимка „покушај да се он и ГП УРА дискредитују“.

-Нити сам актер снимка, нити сам физички био на мјесту, гдје су људи имали конверзацију, ако су је уопште имали. Ја физички нисам био у Улцињу што су сви остали потврдили. Самим тим је, некако у врло пријатној атмосфери, обављен разговор са припадницима Управе полиције. Ако буде требало да дам још неку изјаву у било ком својству, ја сам спреман да дам - казао је Абазовић.

Он је поручио да даје подршку тужилаштву да до краја испита овај случај, али и генерално све сличне случајеве.

-Што се тиче овог снимка - то је класична монтажа, монтажа мог гласа. Чак ће се можда вјештачењем испоставити да се не ради о мом гласу и мислим да би онда било интересантно да надлежни органи испитају и портале и појединце који се баве таквим покушајем дискредитације - поручио је Абазовић.

Абазовић је казао и да неће подносити кривичне пријаве, јер се ради о НН лицу, па нема основа за пријаву.

Редакцијама више црногорских медија 4. априла је достављен снимак наводне куповине гласова у Улцињу, у ком су 27. марта одржани локални избори, подсјећа РТЦГ.

На снимку се, наводно, чују лидер ГП УРА Дритан Абазовић, челник улцињског одбора тог покрета и носилац листе “За нови почетак” Омер Бајрактари, предсједник Демократске партије и посланик Албанске коалиције “Једногласно” Фатмир Ђека, комунални инспектор у Улцињу Амир Мехмети и непозната особа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана