Универзитет у Бањалуци: Пријемни испит за студенте 1. јула

А. Ј. Р.
Универзитет у Бањалуци: Пријемни испит за студенте 1. јула

Бањалука - Универзитет у Бањалуци објавиће 12. јуна конкурс за упис нове генерације студента, док ће полагање пријемног испита бити организовано 1. јула.

На бањалучком Универзитету истичу да ће пријем докумената заинтересованих кандидата трајати од 17. до 28. јуна, а  упис бруцоша који положе пријемни испит и стекну право уписа на прву годину студија од 8. до 12. јула ове године.

- Други уписни рок биће организован на факултетима и студијским програмима који у првом року не упишу планирани број студената. Према Академском календару, планирано је да други уписни рок буде реализован од 21. августа до 20. септембра - стоји на сајту Универзитета у Бањалуци.

Навели су да кандидати приликом пријаве могу конкурисати на два или више студијских програма, с тим да право уписа могу остварити само на једном од изабраних студијских програма.

На бањалучком Универзитету тренутно студира око 17.000 студената из свих крајева РС, али и из иностранства. Настава се изводи на 17 факултета, на укупно 64 студијска програма првог циклуса студија, 71 програму другог циклуса, те на 12 студијских програма трећег циклуса студија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана