Званичници Српске: Побједници грађанима да обезбиједе развој и напредак

Срна

БАЊАЛУКА – Званичници Републике Српске поручили су да грађани имају право да живе у развијеној Српској, која неће бити ничим угрожена те да они који ће их представљати наредне четири године морају да раде на развоју сваке локалне заједнице.

Предсједник Републике  Српске Жељка Цвијановић изјавила је да се локални избори одржавају у сложеним условима због пандемије вируса корона, али да уз поштовање свих епидемиолошких мјера не би требало да буде ни здравствених, нити било којих других проблема.

Она је као потпредсједник СНСД-а нагласила  да СНСД представља најозбиљнију и најодговорнију политичку понуду.

- Очекујем да ће СНСД испунити изборни циљ, а то је 80 одсто начелничких позиција. То значи да ћемо одбранити позиције на којима смо се налазили претходне четири године, али имамо и амбицију да ћемо освојити неке нове - рекла је Цвијановићева новинарима након гласања у Бањалуци.

Она је нагласила да СНСД рачуна на подршку коалиционих партнера.

- Оно што је важно јесте да СНСД кроз ове изборе, али и у наредном мандату, намјерава да промовише јаке институције, да брани снагу институција Републике Српске, али исто тако право грађана да живе у развијеној, нормалној, својој Републици Српској, која неће бити ничим угрожена, ни политички, нити економски - истакла је Цвијановићева и изразила задовољство што је данас искористила бирачко право.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић пожелио је пуно успјеха свим кандидатима широм Српске који су данас на листама да буду бирани у градским и локалним скупштинама.

- Онима који ће их представљати наредне четири године и који ће бити најбољи избор за Републику Српску, желим да скупа градимо и развијамо Републику Српску, од Требиња па до Новог Града - поручио је Вишковић, који је гласао јутрос у Средњошколском центру "Милутин Миланковић" у Милићима.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да очекује да локални избори протекну у демократској атмосфери и да грађани слободно изразе вољу.

Он је, након што је гласао у Економској школи у Бањалуци, рекао новинарима да се од јутрос многи грађани жале да их нема на бирачким списковима, да су одјављени и пријављени за гласање у одсуству, због чега би Централна изборна комисија БиХ требала већ данас да реагује и тим људима омогући да обаве грађанску дужност.

Чубриловић, који је и предсједник Демоса, очекује да локалне заједнице добију представнике који ће заступати интересе своје локалне средине и залагати се за оно што су обећавали грађанима у предизборној кампањи.

Тегелтија

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изразио је очекивање да ће данашњи изборни процес протећи демократски.

Он је напоменуо да је изборна кампања протекла у доста специфичним околностима, те да је и изборни дан доста специфичан због ситуације са пандемијом вируса корона.

Он је искористио своје бирачко право, иако је у изолацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана