Зоран Видић, кандидат СДС-а за начелника општине Брод: Општину мора да води тим, а не један човјек

Дарко Момић
Зоран Видић, кандидат СДС-а за начелника општине Брод: Општину мора да води тим, а не један човјек

Очекујем да грађани дају повјерење новим снагама у Броду вјерујући у позитивне промјене које промовишемо. Самим тим, очекујем побједу, јер у овом изборном циклусу грађани заиста имају избор уз јасне разлике између два противкандидата у изборној трци, каже кандидат СДС-а за начелника општине Брод Зоран Видић.

Он додаје да очекује и велику подршку кандидатима који могу да врате пољуљани дигнитет локалног парламента, да локална Скупштина не буде “проточни бојлер” верификујући све жеље начелника.

- Исто тако, поред подршке СДС-а и ПДП-а кандидатури за начелника, очекујем и велику подршку чланства странака владајуће коалиције који су незадовољни радом актуелног начелника - каже Видић у интервјуу за “Глас Српске”.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

ВИДИЋ: Политике које заступам нису настале уочи овог изборног циклуса, него су резултат дугогодишњег политичког рада у локалној Скупштини, а сад и у Народној скупштини РС. Током година такве политике су постале препознатљиве грађанима Брода, тако да очекујем да ми пруже прилику за реализацију таквих политика.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за неког другог?

ВИДИЋ: С обзиром на то да на овим изборима Брод има два кандидата за начелника, јасно је ко је “неко други”. Брођани су свјесни да Брод више нема времена за празна обећања, за уцјене чланством у партији зарад радног мјеста, успоравање свих процеса у општини ради централизованог система контроле апсолутно свега од стране актуелног начелника. Општину мора да води тим људи, а не само један човјек. У доношењу одлука би требало да учествују сви, а поготово привредници. Актуелни начелник је имао осам година да покаже колико може, тј. колико не може.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

ВИДИЋ: Прво ћемо омогућити институцијама да раде свој посао у складу са законом. Отворићемо врата општине за све инвеститоре и подстаћи инвестиције и нове производне погоне. У Броду постоје људи који имају такве могућности, али привредна клима је у протеклих осам година била таква да нису жељели да улажу, јер нису вјеровали институцијама локалне самоуправе страхујући од бирократског апарата.

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања?

ВИДИЋ: Свједоци смо великог одлива становника из Републике Српске. Као неко ко је одлучио да са својом породицом остане у Републици Српској и Броду, свјестан сам да нам предстоји велика борба за будућност сваког грађанина. Неиспуњавање обећања би било одступање од овог принципа, тако да то није моја опција.

Директан контакт

 

ГЛАС: Шта ће бити окосница ваше кампање?

ВИДИЋ: Окосница кампање ће бити директан контакт са сваким грађанином. Листа кандидата СДС-а је подмлађена, енергична и одлучна да грађанима презентује наше планове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана