Зоран Тешановић: Приоритет борба против криминала

Жељка Домазет
Зоран Тешановић: Приоритет борба против криминала

Једина смо партија која има јасан и спроводљив програм економског опоравка Републике Српске и као приоритет смо ставили бригу о властитим привредним субјектима кроз разне облике стимулације запошљавања, на јаван начин.


Рекао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе Партије демократског прогреса за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у изборној јединици три Зоран Тешановић.

* ГЛAС: Шта очекујете од предстојећих избора? Шта бирачи могу да очекују?

ТЕШAНОВИЋ: Очекујем промјену власти. Мислим да је становницима РС потпуно јасно да СНСД и њихови коалициони партнери нису испунили ниједно од кључних обећања која су дали грађанима РС. Дугачак је низ примједби и разлога због којих очекујем да ће грађани казнити овакву власт и изгласати промјену власти. Избори би требало да донесу одговорнију власт у којој ће владати демократски скупштински систем.

* ГЛAС: Шта ћете прво да урадите ако уђете у Парламент БиХ?

ТЕШAНОВИЋ: Прво ћу доћи на конститутивну сједницу Парламента БиХ, а потом ћу ставити пред себе програм партије и из њега направити свој акциони план дјеловања. Сигуран сам да ће један од приоритета којим ћу се посебно бавити, ако ПДП буде дио коалиције која ће формирати власт, бити борба против корупције и криминала, као и рад на доношењу закона о одузимању незаконито стечене имовине.

* ГЛAС: Како бисте оцијенили противничке кандидате и њихове кампање?

ТЕШAНОВИЋ: Мислим да је актуелна власт веома неубједљива. A од мојих противника из осталих партија у изборној јединици три за ПС БиХ не видим ниједну личност са политичким искуством и личним пословним рејтингом као што је мој. Стога искрено очекујем да постигнем одличан резултат.

* ГЛAС: Зашто да грађани гласају за Вас и Вашу политичку странку, а не за некога другог?

ТЕШAНОВИЋ: Зато што смо својим досадашњим политичким радом и резултатима показали снажан патриотизам у раду, зато што се не плашимо борбе са рјешавањем тешких друштвених проблема, зато што смо једина партија која има јасан четворогодишњи програм који смо презентовали грађанима, а по коме гласачи сутра могу цијенити наш рад. Aпсолутно смо за поштовање Дејтонског споразума и оштро ћемо се успротивити Прудском споразуму као концепту за уставне промјене. Једина смо партија која има јасан и спроводљив програм економског опоравка РС и као приоритет смо ставили бригу о властитим привредним субјектима кроз разне облике стимулације запошљавања, на јаван начин. Такође ћемо успоставити и потпуно другачији однос према пољопривреди, јер је ресорно министарство до сада било некоме мајка, а некоме маћеха.

Изборни резултат

* ГЛAС: Којем проценту гласова се надате?

ТЕШAНОВИЋ: Оптимиста сам и очекујем да ће ПДП направити свој најбољи изборни резултат од оснивања. Плашим се да ће излазност бити мања него на прошлим изборима, јер мислим да су становници РС уморни од свакодневног убјеђивања грађана како добро живе, само још нису свјесни тога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана