Зоран Калинић, кандидат за предсједника Српске: На изборе тек након верификације

ПР
Зоран Калинић, кандидат за предсједника Српске: На изборе тек након верификације

БАЊАЛУКА - Правна верификација политичког програма странака прије учешћа на изборима биће потпуно нов механизам правне усаглашености политичког програма са законима у Републици Српској, поручио је кандидат странке Наша прича Република Српска за предсједника РС Зоран Калинић.

- Тек након правне верификације политичког програма, његове усаглашености са законима у Републици Српској, политичке странке би добијале право да свој програм кандидују на изборима - додао је Калинић. Он је истакао да је сваком озбиљном правном лицу, које учествује на јавним надметањима, тендерима, као неопходна документација за кредибилитет правног лица и одговорног лица у правном лицу, потребна потврда да то физичко лице није осуђивано и да се против њега или правног лица које заступа не води судски процес.

- Зашто ти правни захтјеви нису постављени и за одговорна лица у политичким странкама - упитао је Калинић и додао да политичари који се кандидују за највише функције у држави притом не морају да доставе документацију да се против њих не води судски процес и да нису осуђивани.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана