Зоран Аџић, кандидат СНСД-а за градоначелника Градишке: Градићемо модеран средњоевропски град

Александар Стојановић
Зоран Аџић, кандидат СНСД-а за градоначелника Градишке: Градићемо модеран средњоевропски град

Наш циљ и опредјељење је да се Градишка гради и позиционира као средњеевропски град. Циљ нам је изградња пет тргова, уређење улица, шеталишта, бициклистичких стаза, зелених површина, паркинг мјеста, јавних градских гаража, а радимо и студију паметне мобилности, јер желимо да будемо паметни град, по угледу на европске.

Рекао је ово за "Глас Српске" кандидат СНСД-а за градоначелника Градишке Зоран Аџић, који је у трци за други мандат на челу овог града.

- У претходне четири године поставили смо основе развоја Градишке, као малог средњоевропског града и наставићемо да радимо на развоју привредног, друштвеног и културног живота града - рекао је Аџић.

ГЛАС: Шта је окосница Ваше кампање?

АЏИЋ: У претходне четири године смо урадили много за град и желимо да наставимо са изградњом инфраструктуре и развојем свих мјесних заједница. Прије свега, у питању је завршетак пројекта изградње система за прикупљање и пречишћивање отпадних вода. Наставићемо да радимо на увезивању потреба привреде с образовним профилима наших средњих школа, да бисмо младе нараштаје мотивисали да остану у нашем граду.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за Вашег противника?

АЏИЋ: У претходне четири године показали смо да Градишку можемо градити као модеран град и да смо спремни да рјешавамо све проблеме грађана. У сарадњи с Владом РС и Савјетом министара БиХ наставићемо и развој идеје да непосредно уз нови мост, гранични прелаз и царински терминал у Градишци развијемо слободну економску зону, која неће служити само граду, већ је од стратешког значаја и за РС. Таква зона би се налазила на вратима РС.

ГЛАС: Шта ће бити први потез уколико Вам грађани дају повјерење?

АЏИЋ: Одмах ћемо кренути у реализацију нових и наставак већ започетих пројеката. У то спада наставак опремања и развоја привредне зоне у Новој Тополи. Припремили смо сву инфраструктуру за стратешког партнера, који би се на том мјесту бавио откупом и прерадом пољопривредних производа, а од града би добио 100.000 квадратних метара уређеног градског земљишта. На тај начин бисмо отворили 5.000 малих пољопривредних газдинстава

Гаранција

 

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити своја обећања?

АЏИЋ: Гарантујем цјелокупним својим радом, како у претходне четири године на челу Градишке тако и раније. Мислим да смо грађанима показали да смо спремни за рад у њиховом интересу, а све с циљем њихове и добробити свих оних који долазе у Градишку. За свако неиспуњено обећање спреман сам да политички полажем рачуне грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана