Жељко Дубравац, кандидат ДНС-а за начелника Челинца: Породица у првом плану

Александар Стојановић
Жељко Дубравац, кандидат ДНС-а за начелника Челинца: Породица у првом плану

Локални избори у општини Челинац ће, извјесно, донијети политичке промјене, јер су људи незадовољни начином заступања њихових интереса у општинској управи, стањем јавних услуга, те односом и радом изабраних званичника, који су се претпоставили као шефови своме народу, а не као сервис и слуга, како би требало да буде.

Рекао је ово за “Глас Српске” кандидат Демократског народног савеза за начелника општине Челинац Жељко Дубравац и додао да је за своју кампању припремио програм “Челинац за човјека 2021-2025”.

- То је реалан и остварив програм, који у први план ставља људе и њихове породице, програм који улијева наду, враћа изгубљено повјерење, вјеру да може боље - истакао је Дубравац.

ГЛАС: Шта ће бити окосница Ваше кампање?

ДУБРАВАЦ: Људи, њихови проблеми, идеје, приједлози, критике. Људи који живе у општини Челинац су највеће богатство и снага и зато се налазе у фокусу кампање. Слобода и достојанство су вриједности за које се треба борити, и у тој борби ДНС нема алтернативу.

ГЛАС: На чему темељите свој оптимизам?

ДУБРАВАЦ: Већ сада се увелико препознаје оптимизам код људи са којима се свакодневно сусрећемо. Они су доказ да можемо заједно боље управљати локалном заједницом, јер власт не припада изабраном појединцу већ искључиво народу. То је основ и темељ нашег вјеровања да смо се са људима у потпуности разумјели и да већим радом, одговорношћу и узајамним поштовањем Челинац може и мора боље.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за Ваше противнике?

ДУБРАВАЦ: Повјерење које ће грађани дати моме тиму и мени биће преточено у реализацију циљева који ће обезбиједити квалитетнији и бржи развој Челинца, побољшање услова живљења, осигурати ефикасну локалну самоуправу, унаприједити степен међуљудских односа и толеранције, повећати бригу о социјалним категоријама, пружити шансу младим људима и вредновати искуства и доказане вриједности. Развој општине ће се заснивати на три кључна фактора. Први су људи, као највећи и стратешки ресурс, затим природна богатства и, на крају, привреда. Уколико желимо да развој Челинца подигнемо на потпуно нови ниво, неопходно је да нашу општину посматрамо као субурбану област града Бањалуке.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача на наредним изборима?

ДУБРАВАЦ: Са првим даном преузимања одговорности руковођења локалном заједницом успоставићемо природан однос да изабрана власт служи своме народу, да буде сервис и служи онима који су је бирали. Укинућемо неселективно партијско запошљавање и заштиту кадрова само зато што су припадници одређене политичке партије.

Гаранција

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити дата обећања?

ДУБРАВАЦ: Гаранција коју дајемо нашим суграђанима је заснована на тиму младих и образованих људи, искусних и доказаних привредника, добрих домаћина који знају, разумију и вреднују људе и њихове проблеме. Дајем ријеч својим суграђанима да ћете својом одлуком и мојим избором за начелника имати власт у својим рукама, да ћу на челу локалне власти бити сервис и слуга својим грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана