Здравко Крсмановић: Приоритет доношење закона о платама

Ведрана Кулага
Здравко Крсмановић: Приоритет доношење закона о платама

У темељу политичког програма Нове социјалистичке партије (НСП) је праведна држава заснована на Дејтонској структури, која јасно и недвосмислено дефинише свој европски пут заједно са Србијом и Хрватском.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе НСП-а за Народну скупштину Републике Српске у изборној јединици шест Здравко Крсмановић.

- Aко сам у Фочи као начелник од малог и неразвијеног града успио да направим примјер отворене и изузетно развијене општине, то ми даје за право да тражим глас и да ми становништво вјерује - рекао је Крсмановић

* ГЛAС: Шта очекујете од предстојећих избора? Хоће ли грађани бити више заинтересовани да гласају него што је то било на претходним изборима?

КРСМAНОВИЋ: НСП очекује између четири и шест представника у НСРС и посланике у Кантону Сарајево, Горажданском, Ливањском и Зеничко-добојском кантону, те по једног представника у Парламенту ФБиХ и два у Парламенту БиХ. У поређењу са протеклим изборима, очекујем већу излазност бирача на изборе као и да у РС буде око 35.000 гласача, док у ФБиХ очекујемо око 80.000 бирача.

* ГЛAС: Шта ћете прво да урадите ако послије избора будете у власти?

КРСМAНОВИЋ: Приоритет је доношење закона о платама и регулисање примања посланика у Парламенту БиХ и НСРС. Плате у јавним предузећима и јавној администрацији морају да буду ограничене на максимално 3.000 КМ. Потребно је промијенити закон о локалној самоуправи и општинама и вратити надлежности које су имале у погледу управљања њиховим ресурсима.

* ГЛAС: Како ћете да привучете гласове? Шта нудите у свом програму?

КРСМAНОВИЋ: Ово је једина права социјалистичка партија која хоће да омогући људима да поново имају бесплатно школство, здравство и социјалну заштиту. Ријеч је о демократској политичкој алтернативи која је у стању да уведе државу у ЕУ у најкраћем року. У темељу политичког програма странке је нормална, праведна држава заснована на Дејтонској структури, али која јасно и недвосмислено дефинише свој европски пут заједно са Србијом и Хрватском. У економском програму суштина се своди на заустављање пропадања и направљење друштва у којем ће се поштовати ред, рад и закони.

* ГЛAС: Можете ли то и да испуните?

КРСМAНОВИЋ: Aко сам у Фочи као начелник од малог и неразвијеног града успио да направим примјер отворене и изузетно развијене општине, то ми даје за право да тражим глас и да ми становништво вјерује.

Могућности

* ГЛAС: Шта могу грађани да очекују послије 3. октобра?

КРСМAНОВИЋ: Све зависи од резултата избора. Aко људи дају повјерење постојећим властима, отвориће могућност актуелној власти да продају преостале природне ресурсе. Aко се буду опредијелили за партије опозиције онда ће допринијети расвјетљавању криминала и деблокади реформских процеса при чланству у Европској унији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана