Завршне предизборне поруке СПС-а: Бањалука заслужује више

Закупљен простор
Завршне предизборне поруке СПС-а: Бањалука заслужује више

БАЊАЛУКА - Бањалука, град огромних потенцијала, највећи град и срце Републике Српске, налази се пред кључним изазовима и избором.

Глас за Социјалистичку партију Српске (СПС) донијеће промјене које стављају човјека и његове потребе у центар свих политика. Заиста, за Српску треба имат' душу, а СПС својим дјелима и пројектима показује да води рачуна о сваком човјеку, сваком дјетету, свакој породици и сваком дијелу овог града. Са фокусом на стабилност, развој и бољи живот за све грађане, СПС је спреман да преузме одговорност и води Бањалуку ка бољој будућности.

НОВА БАЊАЛУКА

Град Бањалука расте, али без правог плана. Тај раст постаје неодржив. СПС има јасан циљ: усвојити урбанистички план, први након 1975. године, који ће омогућити планску и одрживу градњу. У центру града сачуваћемо паркове, дрвореде и зеленило, зауставићемо бетонизацију, док ћемо град ширити према Лазареву, гдје ћемо старе монтажне објекте замијенити модерним стамбеним зградама.

A map of a cityDescription automatically generated

Као узор узимамо пројекте попут Новог Београда, али и Београда на води, који је постао замајац економског и туристичког развоја главног града Србије. Бањалука, као друга српска престоница, заслужује исти ниво инвестиција и пажње.

ВРТИЋИ ЗА СВЕ

Породице су темељ друштва, а брига о дјеци је приоритет. СПС је обезбиједио пројекат за изградњу најмање четири нова вртића у наредне четири године.

Листе чекања за упис у вртиће постаће ствар прошлости. Наша дјеца ће имати сигурно и стимулативно окружење у којем ће моћи да расту и развијају се, док ће родитељи моћи на миру да обављају своје свакодневне обавезе.

ПАРКИНГ ЗА СВЕ

Проблеми са паркингом постали су свакодневица грађана Бањалуке. СПС има рјешење!

Обезбиједили смо локацију и представили пројекат за централну паркинг гаражу са 550 паркинг мјеста која ће ријешити проблем паркинга у центру града. Посебно смо поносни на то што ћемо обезбиједити бесплатан паркинг за све борце Републике Српске као знак захвалности за њихову борбу и допринос нашој слободи.

A building with a lot of cars and treesDescription automatically generated

ОМЛАДИНА И СПОРТ

Омладина је кључ сваког друштва, а спорт је средство које развија дисциплину и дух заједништва.

СПС планира да трансформише Тениски центар у Бањалуци у модеран тренинг центар за спортске клубове. Овај центар ће постати симбол окупљања младих спортиста, а ми ћемо финансирати бесплатне школе спорта за најмлађе како бисмо обезбиједили да спорт буде доступан свима. Поред тога, СПС ће обезбиједити и бесплатно љетовање за најбоље студенте како бисмо наградили добре резултате и побудили младе да уписују и завршавају студијске програме.

ГРАД БЕЗ ГУЖВИ

Гужве и застоји у саобраћају постали су свакодневни проблем грађана Бањалуке.

СПС је у сарадњи са водећим инжењерима из Србије и Републике Српске припремио план за повећање броја саобраћајних трака и модернизацију кључних раскрсница. Наш циљ је једноставан - град без саобраћајних гужви.

СРПСКА МАРКЕТ

СПС је представио пројекат “Српска маркет” који представља модеран начин за пласман домаћих производа.

“Српска маркет” је онлајн платформа за представљање и продају домаћих производа и услуга. Пројекат ће се најприје односити на Бањалуку, са тенденцијом проширења на цијелу Републику Српску. Куповином домаћих производа исказујемо одговорност према домаћој привреди, својим сународницима и својој Републици Српској.

ДОМ ОМЛАДИНЕ

Брига о младима биће једна од суштинских политика СПС-а и у наредном периоду.

Желимо да успоставимо функционалнији принцип рада Дома омладине и да обезбиједимо свим омладинским организацијама приступ и коришћење ове установе.

СИГУРАН ПУТ У ШКОЛУ

Наши најмлађи заслужују сигуран пут до школе.

СПС ће уложити у изградњу тротоара у свим приградским насељима како би дјеца могла безбједно да иду у школу. Безбједност наше дјеце није компромис, већ приоритет.

ПОДРШКА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА

СПС сматра да су мали предузетници стубови локалне економије.

Зато ћемо обезбиједити субвенције за фризере, обућаре, кројаче и таксисте и друге самосталне предузетнике како бисмо им олакшали пословање и омогућили да наставе са својим радом. Град Бањалука ће бити савезник сваком поштеном предузетнику.

ЈАВНИ ПРЕВОЗ И НОВЕ ШКОЛЕ

Квалитетан и приступачан јавни превоз је кључан за свакодневни живот грађана.

СПС планира увођење модерних рјешења која ће омогућити брз, ефикасан и повољан превоз за све грађане. Истовремено, планирамо изградњу нових школа у Бањалуци - грађевинске, угоститељско-туристичке и медицинске школе, као и реновирање постојећих образовних институција.

ПЕНЗИОНЕРИ

СПС ће формирати посебан одсјек у Градској управи који ће бити задужен за рад са пензионерима с циљем пружања подршке и рјешавања проблема наших најстаријих суграђана.

ЧЕСМЕ ЗА ЉУБИМЦЕ

СПС има, како смо већ нагласили, детаљан план за све.

У складу са тим, пошто Бањалука има велики број кућних љубимаца, поставићемо чесме за воду за кућне љубимце на прикладним локацијама у граду.

ВЕЗА КОЈА СЕ НЕ ПРЕКИДА

Везе између Србије и Републике Српске су нераскидиве.

Оне нису само политичке, већ дубоко укоријењене у нашу заједничку историју, културу и традицију. Србија је увијек била уз нас, а подршка Александра Вулина и Владе Србије нашем програму је доказ да заједништво не познаје границе. Заједно градимо мостове између двије државе, јер смо један народ са заједничком будућношћу. За Српску треба имат' душу - и СПС то показује својим радом и визијом за будућност.

БОЉА БУДУЋНОСТ СА ШОБОТОМ

На челу овог великог плана је доктор Никола Шобот, кандидат за градоначелника Бањалуке.

Његова стручност, знање и љубав према овом граду гарантују да ће сви ови пројекти бити реализовани. Бањалука заслужује лидера који разумије потребе свог народа, и доктор Никола Шобот је управо такав лидер.

ЗАЈЕДНО ЗА ПОБЈЕДУ!

Ово није само политички програм - ово је визија за будућност.

Социјалистичка партија Српске је спремна да преузме одговорност и изведе Бањалуку на пут напретка. Заједно можемо изградити бољу Бањалуку. За Српску треба имат' душу, а СПС има снаге, воље и срца да се избори за бољи живот свих грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана