Вукчевић: Субвенцијама директно улажемо у будућност

Агенције
Вукчевић: Субвенцијама директно улажемо у будућност

Кандидат Социјалистичке партије за одборника у Скупштини града Бањалука и извршни секретар СП Никола Вукчевић истакао је да је један од циљева СП да град Бањалука, по узору на друге локалне заједнице, субвенционише дио камате за стамбене кредите за младе.

Влада Републике Српске од 2008. године субвенционише један одсто камате за младе брачне парове, а Вукчевић поручује да ће се СП изборити да и град Бањалука такође субвенционише један одсто од камате на стамбене кредите по кредитним линијама Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

"Рјешавање стамбеног питања је један од највећих приоритета и највећих проблема за младе људе у Републици Српској. Куповина прве некретнине мора да буде максимално олакшана, а већ у наредној години постоје услови да град помогне младима који желе овдје да раде, живе и заснују своје породице. Разговарали смо са нашим пријатељима из Приједора, гдје град субвенционише један одсто камате на стамбене кредите за младе и нема никаквог разлога да и град Бањалука на исти начин не помогне младим људима. За Социјалистичку партију, ово питање је приоритет над приоритетима, јер ово је тема која се директно тиче будућности Бањалуке“, истакао је Вукчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана