Вукан Станковић, кандидат СДС-а за начелника Фоче: Дуг општине немогуће израчунати

Александар Стојановић
Вукан Станковић, кандидат СДС-а за начелника Фоче: Дуг општине немогуће израчунати

Први потез, уколико добијемо подршку грађана Фоче на наредним локалним изборима, биће прављење нове градске депоније коју је претходна власт довела до издисаја. Иако је времена мало, спремни смо да се ухватимо у коштац са тим проблемом.

Рекао је ово за “Глас Српске” кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника општине Фоча Вукан Станковић и додао да је неопходно промијенити однос општинске управе према грађанима.

ГЛАС: Шта очекујете од наредних локалних избора?

СТАНКОВИЋ: Моју кандидатуру подржавају СДС и ПДП, а чини ми се да је и ДНС на излазним вратима противничке коалиције. Узевши у обзир да су у Фочи само два кандидата, очекујем и њихову подршку. Међутим, највише се уздам у подршку слободомислећих грађана Фоче.

ГЛАС: На чему темељите свој оптимизам?

СТАНКОВИЋ: Фоча је мали град, радом на терену и у разговору са људима видљив је однос и став грађана према тренутној власти. На основу тих разговора могу без икакве сумње да тврдим да је побједа сигурна.

ГЛАС: Шта је окосница Ваше кампање?

СТАНКОВИЋ: Окосница моје кампање је идеја како би Фоча требало да изгледа у будућности, а то је све супротно од тренутног стања. Као једно од приоритетних питања је заустављање нерационалног трошења и екологија. Ми смо, за разлику од наших противника, заузели јасан став да смо против градње малих хидроелектрана. Фоча има велике потенцијале за развој туризма и борићемо се свим снагама да се заустави уништавање ријека њиховом градњом.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за Вашег противника?

СТАНКОВИЋ: Прије свега, имамо ситуацију да је општина јако задужена, нажалост, тај дуг се не може ни израчунати. Средства су нерационално потрошена на некакве пројекте, који су, истина, битни, али нису приоритетни. Дошли смо у ситуацију да немамо гдје да одложимо смеће, а потрошено је 20 милиона КМ на водовод, помиње се и пет милиона за обданиште од 1.500 квадратних метара. Све су то нерационална трошења.

  Гаранција

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити Ваша обећања?

СТАНКОВИЋ: Гарантујем цијелим својим досадашњим политичким радом, одговорношћу према грађанима и, просто, човјек сам континуитета у политици. Никада нисам мијењао странку, нити се продао другим опцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана