Вујасин: Смањити комуналну таксу малим и средњим предузећима у Приједору

Срна
Вујасин: Смањити комуналну таксу малим и средњим предузећима у Приједору

ПРИЈЕДОР - Кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Приједора Бранислав Вујасин изјавио је данас да ПДП-ов програм мјера "Нови Приједор-снага Поткозарја" предвиђа умањење накнаде за комуналну таксу за истицање назива фирме за мала и средња предузећа.

Он је рекао на конференцији за новинаре у Приједору да би за производне дјелатности умањење за прву годину пословања требало да износи 100 одсто, другу 75 одсто, трећу 50 одсто, а за услужне дјелатности за прву 75 одсто, другу 50 одсто и трећу 25 одсто, док би за четврту годину и једни и други плаћали пуни износ накнаде.

Вујасин је навео да исти аршин не би смио да буде за малог предузетника, поготово оног који тек покреће производњу, као за оне који су власници, на примјер, бензинске пумпе или микрокредитне организације.

- Тим правним субјектима би се повећали износи за комуналну таксу и на основу тога би се смањила та такса за мале и средње предузетнике који покрећу дјелатност - додао је Вујасин.

Кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Приједора Ивана Шкорић рекла је да се, будући да је здравствени радник, залаже за покретање центра за раст и развој који ће се бавити развојем дјетета од рођења до репродуктивног доба.

Кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Приједора Невена Нинковић рекла је да Центар за социјални рад Приједор све мање може удовољити потребама становника у стању социјалних потреба чији је број у порасту, као и да ће залагати за очување институције породице и за већу помоћ самохраним родитељима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана