Врачар: Укидање парафискалних намета и друге економске мјере

Срна
Врачар: Укидање парафискалних намета и друге економске мјере

БАЊАЛУКА - Кандидат ПДП-а 1999 за одборника у Скупштини града Бањалука Миленко Врачар изјавио је данас да ће се, ако добије повјерење грађана, у градској Скупштини залагати за укидање парафискалних намета у сврху растерећења рада привредника и унапређења пословног окружења.

Врачар је навео и да ће се залагати за оснивање научно-технолошког парка који би имао кључну функцију концентрације малих иноватних фирми у једном комплексу некретнина.

“Бањалука треба у сврху економског развоја да привуче бар једну страну директну инвестицију, а добар примјер тога може се видјети у Србији гдје су многе локалне заједнице искористиле директна улагања страних инвестиција”, рекао је Врачар у Бањалуци представљајући економски програм дефинисан у пет тачака.

Према његовим ријечима, потребно је развијати јавно-приватно партнерство, нарочито интересантно у секторима спортске, комуналне и здравствене инфраструктуе, као и да би то био најбољи начин да Бањалука изгради нову болницу и нову спортску дворану.

Врачар је додао и да економски програм обухвата и међугенерацијску солидарност која предвиђа оснивање ученичких, студентских и пензионерских задруга у којима би те категорије становништва обављала послове у складу са њиховим занимањима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана