Владо Ковачевић, кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника Дервенте: Одлучни да направимо преокрет

Ведрана Кулага Симић
Владо Ковачевић, кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника Дервенте: Одлучни да направимо преокрет

Дервенти је потребна нова снага и морамо да урадимо све како би нам дјеца овдје остала. Желим да и они граде наш град, а не да је њихов највећи успјех отићи, истакао је у интервјуу за “Глас Српске” кандидат СДС-а и ДП-а за првог човјека Дервенте Владо Ковачевић.

- Од предстојећих избора очекујем комплетне промјене, прије свега кључне промјене у Дервенти. Власт која четири мандата испраћа на хиљаде наших суграђана не може очигледно да понуди рјешење за стабилизацију. Желим град пун дјеце, да поново отворимо породилиште које је затворено 2017.  године, желим много више посла и достојанства за суграђане, развој инфраструктурних пројеката, туризма, развој села. Али, да то заиста и учинимо, а не да само причамо о томе - истакао је Ковачевић.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

КОВАЧЕВИЋ: Оптимиста сам са покрићем. Толико је лошег у нашем граду. Дервента је, прије свега, полупразна, тужна, села су празна. То је сигнал да се коначно пробудимо. Да ли све ово да само нијемо посматрамо или да дјелујемо? Као одборник у Скупштини општине Дервента, већ трећи мандат, детаљно сам упознат са актуелним стањем и, руку на срце, немам права на то будем песимиста. Морамо да се тргнемо и да радимо!

ГЛАС: Шта је окосница Ваше кампање?

КОВАЧЕВИЋ: Човјек. Једнакост за сваког човјека. Али, опет кажем, не само на папиру, на телевизији, него стварно. Волим људе, волим наш град, желим да моје дијете овдје остане.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за противнике?

КОВАЧЕВИЋ: Зато што не постоји нико на овом свијету ко би требало да влада пет мандата. Посебно не са овим резултатима. Морамо да погледамо истини у очи и видимо какви су стварни резултати, а не они које бисмо жељели да представимо. Ријешен сам да направимо преокрет у граду.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку?

КОВАЧЕВИЋ: Најприје ћу окупити тим сарадника  који ће ми помоћи да брзо и мудро дјелујемо. Отворити врата за све инвеститоре, ставити акценат на дјецу и младе, радити на инфраструктурним пројектима, окупити људе из дијаспоре, радити на развоју села, туризма, пензионере и борце испоштовати, а прије свега - поново отворити породилиште.

Карактер

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања из кампање?

КОВАЧЕВИЋ: Гарантујем карактером и личним интегритетом, животним и радним искуством. Не коцкам се са достојанством своје породице и потомака и не дајем олако ријеч. Данас је тешко нешто обећати и испунити, али, када нешто радим радим добро или не радим. Уосталом, ево, Ви и Ваши читаоци ћете ми бити свједоци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана