Вишковић: Фирма “Мегамонт” примјер доброг пословања

Срна
Вишковић: Фирма “Мегамонт” примјер доброг пословања

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Фабрика “Мегамонт” из Челинца, која се бави производњом дијелова за електричне апарате за домаћинство и ауто-индустрију и запошљава 295 радника, примјер доброг и одговорног пословања.

Вишковић је навео да је ово предузеће извозно оријентисано, те да редовно исплаћују порезе, доприносе и плате.

“Добио сам информацију да они са индустријом која се бави кожом, текстилом и обућом нису у истој равни и тај проблем ћемо разматрати на сједници Владе, да бисмо нашли рјешење”, рекао је Вишковић новинарима.

Он је изразио задовољство што је ово предузеће превазишло проблеме које је имало због епидемије вируса корона, те да сада имају наруџбе до краја године.

“Циљ нам је да заштитимо здравље људи, али и привреду Републике Српске, економију, те смо данас овдје да разговарамо о проблемима са којима се наша предузећа носе”, рекао је Вишковић.

Када је ријеч о општини Челинац, Вишковић је истакао да је то општина у којој се види домаћински однос и рад.

Сувласник овог предузећа Винко Џомбић захвалио је Вишковићу за подршку и заинтересованост за пословање овог предузећа.

“Извозно смо оријентисани, углавном према Словенији и Италији, те смо имали мањих проблема са извозом у вријеме ванредног стања, али су они ријешени у августу и сада поново радимо у пуном капацитету”, рекао је Џомбић.

Он је навео да проблем овом предузећу представља близина општине Котор Варош, гдје се налазе двије веће фирме из обућарске индустрије, које имају веће субвенције за доприносе.

“Тако да су нам они нелојална конкуренција, јер дио наших радника одлази тамо да ради, јер за исту бруто плату добијају око 180 до 200 КМ већу нето плату”, рекао је Џомбић.

У посјети Фабрици “Мегамонт” из Челинца, заједно са премијером Вишковићем, био је и министар пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић.

Вишковић је, након посјете новом мосту и шеталишту у општини Челинац, изразио задовољство новим, савременим изгледом који ова локална заједница сада има, али и што је уређењем корита Врбање ријешен проблем поплава.

"Инвестиција коју смо овдје уложили није била само да се направи шеталиште са расвјетом и клупама, него и да заштитимо људе који овдје живе од штете коју су претрпјели од поплава", рекао је Вишковић новинарима у Челинцу.

Вишковић је нагласио да ће Влада Републике Српске наставити да подржава развој ове општине.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је Влада Српске уназад дестетак година уложила 210 милиона КМ у пројекте из водопривреде, као што је уређење корита и изградња насипа.

"Настављамо да улажемо у Челинац, те почетком новембра крећемо са уређењем додатних 250 метара узводно од моста, чиме ћемо да обезбиједимо и још нека насеља, као што је Житњак, гдје ће бити изграђен и мост који ће да олакша живот његових становника", навео је Пашалић.

Пашалић је рекао и да су почетком сљедеће године планирани нови пројекти чија је вриједност око 19 милиона евра у десетак локалних заједница, почевши од Модриче, Добоја и Бијељине.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић захвалио је предсједнику Владе и министру за посјету овој општини, те подршку која је посљедњих година за ову локалну заједницу била обимна и великодушна.

"Један од најозбиљнијих, најдоминантнијих и најскупљих пројеката је уређење корита ријеке Врбање, које је рађено претходних година, а печат тог пројекта је градски мост, који је завршен прошле године", нагласио је Зељковић.

Према његовим ријечима, те двије инвестиције су укупно коштале око четири милиона КМ, које је издвојила Влада Републике Српске, док је један дио инвестиције за изградњу моста учешће Владе Србије.

"Наставићемо са уређењем овог корита и у овој години, узводно још 300 метара, те да затворимо овај прстен који ће послужити да буде једно од најљепших шеталишта у Републици Српској", најавио је Зељковић.

Он је додао да би радови требали да почну 1. новембра, те да је средства обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

"Током ове године, без обзира што је ријеч о тешкој години, како за републички, тако и за општински буџет, радимо на реализацији још неколико пројеката, као што је уређење ријеке Јошавке и завршена је та инвестиција, вриједна око 130.000 КМ", рекао је Зељковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана