Видовић: Вријеме је за побједу СНСД-а у Чајничу

Срна
Видовић: Вријеме је за побједу СНСД-а у Чајничу

ЧАЈНИЧЕ - Члан Предсједништва СНСД-а Зора Видовић изјавила је данас Срни да од кандидата СНСД-а и њихових коалиционих партнера у Чајничу очекује побједу на предстојећим локалним изборима, како би ова локална заједница кренула путем напретка.

Видовићева је истакла да би то много значило за Чајниче, јер ова општина има огроман потенцијал, од шуме, воде и земљишта.

“С обзиром на мали број становника ове локалне заједнице, мислим да би житељи Чајнича могли и требало да живе са већим стандардом, него да су у Швајцарској, а само је потребно кренути у правилну експлоатацију ових природних богатстава”, рекла је Видовићева након састанка са члановима Општинског одбора СНСД-а Чајниче.

Према њеним ријечима, нажалост, актуелна власт у Чајничу то не користи и нема конекцију са Владом Републике Српске, што је веома штетно.

“Влада Републике Српске од 2006. године у Чајниче је уложила око 26 милиона КМ, али мислим да овдје има веома интересантних пројеката за које би и Влада и многи међународни фондови сигурно били заинтересовани. Заиста се надам да ће овај пут СНСД овдје добити власт и да ће ова општина бити за примјер у Републици Српској”, закључила је Видовићева.

Кандидат СНСД-а за начелника Чајнича Неђо Машић, који је један од оснивача ове партије у овом мјесту 1998. године, рекао је Срни да је Чајниче у привредном смислу изузетно неразвијена општина, иако је веома богата природним ресурсима, попут шуме, воде, а краси је и богато историјско насљеђе, посебно Храм Успења Пресвете Богородице са неким од најстаријих икона и рукописа Српске православне цркве.

Према његовим ријечима, развојна шанса ове локалне заједнице лежи и у туризму, а посебно у потенцијалу младих и образованих људи.

“Обећавам само једну ствар, Влада коју сада имамо сигурно ће подржати нову општинску власт да покрене развојне пројекте и Чајниче поведе путем напретка, на бази ресурса и паметне политике, окренуте интересима и потребама становништва”, рекао је Машић.

Директор Шумског газдинства “Вучевица” Марко Мићевић сматра да осим шумарства, Чајниче треба да развија и туризам, заснован на богатству природне средине, а у оквиру Природног парка “Цицељ” и хотела “Оријент”, који ускоро треба да буде стављен у пуну функцију.

Према његовим ријечима, “Вучевица” је у посљедњих девет мјесеци остварила добит од око 150.000 КМ упркос потешкоћама проузрокованим епидемијом вируса корона.

Видовићева је посјетила Храм Успења Пресвете Богородице, гдје је разговарала са старјешином ове цркве протојерејем Драгишом Симићем, коме је обећала помоћ у заштити и обнови ове светиње. /крај/об/мђ/фото/фоно

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана