Вељко Марић: Становници РС потврдиће повјерење садашњој власти

Жељка Добрић
Вељко Марић: Становници РС потврдиће повјерење садашњој власти

Сигурно је да ће становници Републике Српске на предстојећим изборима потврдити повјерење садашњој власти, рекао је у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе Савеза независних социјалдемократа за Народну скупштину РС у изборној јединици шест Вељко Марић.

- Програм и резултат рада СНСД-а је данашња Република Српска и зато он има огромну подршку у народу - рекао је Марић.

* ГЛAС: Шта очекујете од предстојећих избора? Шта бирачи могу да очекују?

МAРИЋ: Очекујем фер и коректно политичко надметање и да на основу чињеница буду представљени резултати који су остварени, да започети пројекти буду подржани да би, у општем интересу, на вријеме били завршени, што ће стварати услове бољег живота грађанима Српске. Морамо прије и за вријеме избора послати у свијет заједничку поруку да демократија, узајамно уважавање и политичка толеранција станују у Републици Српској. Сигурно да ће грађани на предстојећим изборима потврдити повјерење садашњој власти. Тражиће да започети пројекти буду брже завршени, да буду отворена нова радна мјеста, да се стварају бољи политички и економски услови за стране улагаче. Тражиће да сви стубови државе ојачају и да РС буде стабилнија и просперитетна.

* ГЛAС: Зашто грађани треба гласају за Вас и Вашу политичку странку, а не за некога другог?

МAРИЋ: Грађани ће гласати за мене јер су пратили мој досадашњи рад у здравству и високом образовању и добро знају за њега. Имам велико радно, руководно и животно искуство, са много реализованих пројеката и идеја. Све је то потребно за просперитетнију Републику Српску. Програм и резултат рада СНСД-а су данашња Република Српска и зато он има огромну подршку у народу.

* ГЛAС: Шта је у основи Вашег политичког, а шта у основи економског програма?

МAРИЋ: Мој политички и економски програм је програм моје странке. У најкраћем то је све више грађана у Српској, посао за све младе, посао за незапослене борце, градитеље Републике Српске, већа брига за породице погинулих и несталих и посебна брига за младе таленте Српске, боље здравство и образовање.

* ГЛAС: Шта ће вам бити приоритет ако вам бирачи укажу повјерење?

МAРИЋ: Наставићу да радим свој посао и да својим великим искуством помажем законодавној и извршној власти. То хоћу, знам и могу. Трудићу се да развојна кривуља наше Републике у свим сферама живота буде узлазна, поготово у областима које најбоље знам - здравству и високом образовању - које су темељ доброг друштва и добре државе у цјелини.

Рад као гаранција

* ГЛAС: Можете ли да гарантујете грађанима да ћете испунити обећано?

МAРИЋ: Мој досадашњи рад за све грађане, за пацијенте, запослене, за студенте, моја брига за све оне који од мене траже помоћ, моје је име. То је мој улог и моја гаранција да ћу оно што обећам и испунити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана